Dette er spanjolenes fremste angrepsvåpen

Norge må stoppe Véronica Boquete.

MÅLET ER NÅDD: Spanske Véronica Boquet spiller til daglig i svenske Tyresö FF. I dag skal hun prøve å sende Spania til semifinale på bekostning av de norske jentene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
MÅLET ER NÅDD: Spanske Véronica Boquet spiller til daglig i svenske Tyresö FF. I dag skal hun prøve å sende Spania til semifinale på bekostning av de norske jentene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

• Norge - Spania 18.00

KALMAR (Dagbladet): I kveld braker det nok en gang løs i Kalmar, da Norge og Spania skal kjempe om hvem som skal gå videre til semifinale.

Norge har snudd den dårlige trenden de hadde inn mot mesterskapet, med to sterke seiere mot henholdsvis Nederland og Tyskland.

Spania på sin side har også imponert. Seier over England, knepent tap mot Frankrike og uavgjort mot Russland holdt til 2. plass i gruppe C, og avansement.

Dette er spesielt imponerende med tanke på at det er første gang spanjolene har kvalifisert seg til et mesterskap siden EM i Norge i 1997. Den gang gikk de til semifinale der Italia ble for sterke.

- Norge er sterkere På det spanske laget, er det ingen tvil om hvem som er den store stjernen.

Véronica Boquete har stått for to av Spanias fire scoringer så langt, og har imponerende 13 mål til sammen i kvalifisering og mesterskap.

Selv karakteriserer 26-åringen Norge som store favoritter, men gjør det klart at spanjolene ikke kommer til å legge seg bakpå av den grunn.

- Norge er sterkere enn oss, så vi må prøve å spille vårt eget spill med mye ballbesittelse og hurtige pasninger. Spesielt på dødballer må vi være påpasselige, men vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å nå semifinalen, sa hun etter kampen mot Russland.

Best på stjernelag Der de norske jentene har satt seg semifinale som mål for turneringen, har de spanske jentene allerede nådd sitt.

- Vi er veldig fornøyde. Målet vårt var hele tiden å gå videre fra gruppespillet, sa Boquete, som til daglig tjener til livets opphold i svenske Tyresö FF.

I Tyresö spiller hun med store navn som svenske Caroline Seger og brasilianske Marta, og hun var meget delaktig da de i fjor vant den hjemlige serien for første gang.

Boquete ble i tillegg kåret til årets midtbanespiller i Allsvenskan foran sine to lagvenninner.

Kampen mellom Norge og Spania har avspark klokken 18.00. Vinneren vil gå videre til semifinale hvor vinneren av Frankrike og Danmark venter i Norrköping på torsdag.