Dette er spanjolenes fremste angrepsvåpen

Norge må stoppe Véronica Boquete.

MÅLET ER NÅDD: Spanske Véronica Boquet spiller til daglig i svenske Tyresö FF. I dag skal hun prøve å sende Spania til semifinale på bekostning av de norske jentene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
MÅLET ER NÅDD: Spanske Véronica Boquet spiller til daglig i svenske Tyresö FF. I dag skal hun prøve å sende Spania til semifinale på bekostning av de norske jentene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Spania 18.00

KALMAR (Dagbladet): I kveld braker det nok en gang løs i Kalmar, da Norge og Spania skal kjempe om hvem som skal gå videre til semifinale.

Norge har snudd den dårlige trenden de hadde inn mot mesterskapet, med to sterke seiere mot henholdsvis Nederland og Tyskland.

Spania på sin side har også imponert. Seier over England, knepent tap mot Frankrike og uavgjort mot Russland holdt til 2. plass i gruppe C, og avansement.

Dette er spesielt imponerende med tanke på at det er første gang spanjolene har kvalifisert seg til et mesterskap siden EM i Norge i 1997. Den gang gikk de til semifinale der Italia ble for sterke.

- Norge er sterkere På det spanske laget, er det ingen tvil om hvem som er den store stjernen.

Véronica Boquete har stått for to av Spanias fire scoringer så langt, og har imponerende 13 mål til sammen i kvalifisering og mesterskap.

Selv karakteriserer 26-åringen Norge som store favoritter, men gjør det klart at spanjolene ikke kommer til å legge seg bakpå av den grunn.

- Norge er sterkere enn oss, så vi må prøve å spille vårt eget spill med mye ballbesittelse og hurtige pasninger. Spesielt på dødballer må vi være påpasselige, men vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å nå semifinalen, sa hun etter kampen mot Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer