- Dette er spillere vi bare ser på internett

Puerto Rico møter rekordjagende Norge.

REKORD?:   Heidi Løke og Norge kan sette ny norsk scoringsrekord dersom de scorer mer enn 48 mål mot Puerto Rico i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REKORD?: Heidi Løke og Norge kan sette ny norsk scoringsrekord dersom de scorer mer enn 48 mål mot Puerto Rico i kveld. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge kan slå egen scoringsrekord i VM-sammenheng i kveld klokka 20.30. Da står nemlig lille Puerto Rico på motsatt halvdel i Arena Nord i den danske kystbyen Frederikshavn.

Det er trolig VMs aller svakeste lag som møter Norge i kveld.

- Det er litt ubekvemt, sier keepertrener Mats Olsson til Dagbladet. Svensken møtte pressen i stedet for landslagstrener Thorir Hergeirsson i ettermiddag.

- Redd for skader?

STOPPE NORGE?: Kitsa Escobar  er  keeper for Puerto Rico. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOPPE NORGE?: Kitsa Escobar er keeper for Puerto Rico. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nei, nei. De er ikke et så dårlig lag at de ikke kan spille håndball. Dette er et lag som kan spille håndball, men de er utradisjonelle, sier Olsson.

Tenker ikke rekord Sju spillere deltok på en lett treningsøkt i en sidehall i Arena Nord tidligere i dag: Keeperne Silje Solberg og Kari A. Grimbsø, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic, Linn Jørum Sulland, Vilde M. Ingstad og Stine Skogrand.

Norges VM-rekorder i antall scorede mål er mot Uruguay fra 2001 med 48-11. I VM 2005 ble Australia slått 47-10.

Den rekorden kan knuses i kveld.

- Rekorder er uinteressant. Vi jakter utvikling. Rekorder betyr ingenting for oss, sier keepertrener Olsson til norsk presse før kampen.

På spørsmål om hvem som starter i det norske målet, svarer Olsson:

- Silje (Solberg) vil spille en del i kampen. Vi ønsker å få igang begge målvaktene, sier Olsson, etter at Kari A. Grimsbø spilte nesten samtlige minutter mot Russland.

YouTube-speiding Puerto Rico er blottet for kjente håndballnavn. I den første VM-kampen til øynasjonen tapte laget 14-47 mot Romania.

- Jeg er stolt av å spille mot utøvere vi bare ser på internett, sier Puerto Rico-spiller Kitsa Escobar til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Heidi Løke har jeg sett på YouTube. Det er jo utrolig å se henne i virkeligheten. Jeg måtte studere henne på internett før kampen. Jeg har sett alt av henne, tror jeg, sier målvakten med et smil.

Norge - Puerto Rico spilles i kveld klokka 20.30. Kampen sendes på TV 2.