MÅ KJEMPE FOR SPILLETID: Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli har ingen lett vei inn i startelleveren til Cardiff. Fra venstre: Gary Medel, Aron Gunnarsson, Peter Whittingham, Jordon Mutch og Don Cowie. Fotomontasje: Dagbladet
MÅ KJEMPE FOR SPILLETID: Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli har ingen lett vei inn i startelleveren til Cardiff. Fra venstre: Gary Medel, Aron Gunnarsson, Peter Whittingham, Jordon Mutch og Don Cowie. Fotomontasje: DagbladetVis mer

Dette er spillerne Eikrem og Dæhli må utkjempe for å få spilletid

- Akkurat nå er Wolff Eikrem nærmest av de to.

(Dagbladet): Magnus Wolff Eikrem (23) og Mats Møller Dæhli (18) er i Wales for å fullføre overgangen til Cardiff. Selv om spillerne ikke ble presentert i går, er det ventet at det vil skje i nær framtid.

Petter Myhre er fotball-ekspert i TV 2. Han syns det er vanskelig å svare på om de to nordmennene vil få spilletid i Premier League tidlig.

- For det første er Mats Møller Dæhli utenfor sesong. Magnus Wolff Eikrem er godt i gang i Nederland. Han er i kampform og har internasjonal erfaring. Nederlandsk fotball er bedre enn Tippeligaen. Slik det ser ut nå er han nærmere nivået i Premier League. Men det tar fort tid, sier Myhre til Dagbladet, og utdyper:

- Akkurat nå er Wolff Eikrem nærmest av de to. Det er ikke gitt at han går rett inn på laget. Han konkurrerer mot andre landslagsspillere. Det er ikke enkelt å bite fra seg. Samtidig er det en grunn til at Solskjær hentet ham. Det er opp til Wolff Eikrem å bite seg fast når han først får muligheten. Dæhli er nok mer et langtidsprosjekt. Samtidig tar han nivået fort, og han har fått sjansen på landslaget. Han er en spiller som utvikler seg veldig i takt med miljøet, sier Myhre.

Eikrem mest aktuell Midtbanespillerne som har fått med spilletid i Premier League for Cardiff denne sesongen er: Pete Whittingham (spilt alle kampene, 1800 minutter), Gary Medel (1581 minutter), Jordon Mutch (1137 minutter), Aron Gunnarsson (1150 minutter), Bo-Kyung Kim (925 minutter) og Don Cowie (794 minutter).

I tillegg har du spillere som Craig Noone, som scoret det viktige førstemålet ta Cardiff slo ut Newcastle i FA-cupen, og Craig Bellamy som har vært lenge ute med en kneskade.

NÆRMEST PLASS: Petter Myhre tror Magnus Wolff Eikrem er nærmest startoppstillingen i Cardiff. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
NÆRMEST PLASS: Petter Myhre tror Magnus Wolff Eikrem er nærmest startoppstillingen i Cardiff. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet Vis mer

Ole Gunnar Solskjær har med andre ord mange midtbanespillere å ta av, og det er vanskelig å spå hva han velger å gjøre med de to nordmennene i stallen.

- Wolff Eikrem er mest aktuell i den offensive rollen. Medel og Gunnarsson er to vaktbikkjer som kan brukes i vanskelige bortekamper. Jordon Mutch har spilt mye i den offensive rollen denne sesongen. Whittingham bekler mange roller. Alt handler om hvordan Solskjær ønsker at laget sitt skal se ut, sier Myhre.

Peter Whittingham (29) og Jordon Mutch (22) har ingen landskamper for England, Gary Medel (26) har 58 landskamper for Chile, Aron Gunnarsson (24) har 40 landskamper for Island, Don Cowie (30) har 10 landskamper for Skottland og Bo-Kyung Kim (24) har 25 landskamper for Sør-Korea.

Annet nivå - Tror du Solskjær kan komme til å bruke Wolff Eikrem og Møller Dæhli samtidig, eller er de for like som spillertyper?

- Det er veldig vanskelig å si. Det er jo et helt annet nivå her. Det er et stort steg for Møller Dæhli å ta. Samtidig så skjer det plutselig ting som skader og karantener som gjør at han får spilletid. Så jeg tror ikke det er uaktuelt å bruke begge to samtidig. Det har med kampplan og spillertilgjengelighet å gjøre. Dæhli kan også brukes på kant, med Wolff Eikrem sentralt. Så det ligger ingen føringer der, sier Myhre.

Ole Gunnar Solskjær spilte ofte 4-3-2-1 da han ledet Molde. Myhre tror han vil videreføre dette til Cardiff med tiden.

EN SPILLER FOR FRAMTIDEN: Mats Møller Dæhli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
EN SPILLER FOR FRAMTIDEN: Mats Møller Dæhli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Ja, jeg tipper han vil spille slik i Cardiff også. Det er klart at han vekslet på formasjonen også i Tippeligaen. Han vil nok vurdere spillermaterialet sitt og hente spillere som passer til den type fotball å spille. Det vil likevel bli en utfordring: I Norge var Molde favoritter i de fleste kamper, og laget skulle styre spillet. I Cardiff handler det først og fremst om å overleve. Det blir en helt annen tilnærming for Solskjær nå, sier Myhre.

Mer press - Skjønner du hvorfor Solskjær henter Wolff Eikrem og Møller Dæhli til Cardiff?

- Jeg skjønner han i den forstand at han kjenner spillerne og kapasiteten deres svært godt. Samtidig får han litt mer press på seg ved å hente egne spillere. Det er trenere før som har fått ekstra pepper når de har gjort det samme dersom de ikke lykkes. Det hender at spillerne da blir frontfigurer for at treneren ikke lykkes, sier Myhre, og utdyper:

- Samtidig er Solskjær mye tryggere på hva han får. Det spørs jo hvilken hylle han kan hente spillere fra. Vi leser i media om alle pengene han har til rådighet, men er det reelt? Det er vanskelig å si noe om disse overgangene før vi vet hvilken hylla han kan hente fra. Men det er klart han legger hodet på blokka her, sier Myhre.

PREMIER LEAGUE-ESKSPERT: Petter Myhre.

Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet
PREMIER LEAGUE-ESKSPERT: Petter Myhre. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet Vis mer