Dette er sportssjefens våte drøm i Falun

Har ikke skjedd siden 1993.

FALUN/OSLO (Dagbladet): I kveld hadde de norske hoppjentene og guttene pressekonferanse i Falun.

Der avslørte sportssjef Clas Brede Bråthen hva som er hans ønske for de norske herrehopperne under VM.

- Vi skal være med å kjempe om medaljer i alle øvelser. Vi har en våt drøm om å ta gull i lagkonkurranse. Det har vi ikke gjort i mesterskap (minus skiflyging) siden 1993, avslørte Bråthen på pressekonferansen.

Line Jahr, Maren Lundby, Gyda Enger og Anna Odine Strøm skal ut i kvalifisering til normalbakken (HS100) i morgen ettermiddag, og renn fredag.

For herrene er det kvalifisering fredag og renn lørdag. Foruten Anders Bardal, som har friplass siden han er regjerende verdensmester i liten bakke, vil de fire andre hopperne bli tatt ut etter fredagens prøveomganger, fortalte landslagssjef Alexander Stöckl.

Ingen av hopperne har vært like mye omtalt som Anders Fannemel den siste uka.

Etter at han i helga satte ny verdensrekord på 251,5 meter i Vikersund, har han måttet tåle mer mediedekning enn vanlig.

Under pressekonferansen fikk 23-åringen spørsmål om beina hans tåler så korte hopp som det blir i normalbakken.

- Ja, det skal vel gå bra, svarte Fannemel til stor latter fra salen og lagkameratene.

Det at det hoppes i liten bakke under VM, men aldri i verdenscupen, vil gjerne landslagssjef Alexander Stöckl ha en slutt på.

- Jeg håper vi kan gå over til storbakke og skiflyging i VM etter hvert, siden det ikke er normalbakkerenn i verdenscupen, sa Stöckl.

SJEFEN: Sportssjef Bråthen mener de norske herrene skal være med å kjempe om medaljer i alle øvelser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJEFEN: Sportssjef Bråthen mener de norske herrene skal være med å kjempe om medaljer i alle øvelser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer