POPULÆR:  Zlatko Tripic får fin velfortjente hyllest etter 1-0-scoringen mot AaFK. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
POPULÆR: Zlatko Tripic får fin velfortjente hyllest etter 1-0-scoringen mot AaFK. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Dette er Starts nye yndling

Vraket i Molde. Hylles i Start.

• Aalesund - Start 1-2

ÅLESUND (Dagbladet): Zlatko Tripic dro til Kristiansand og Start i håp om å få en ny vår etter mindre spilletid enn ønskelig i Molde.

Og en ny vår har 21-åringen fått. En varm og solfylt sådan.

Mot AaFK kom dessuten scoringen som ga Start ledelsen og muligheten til å gjøre det de kan best: å kontre.

- Det er ikke opp til meg å bedømme, men vi er vel kanskje et av ligaens beste kontringslag. Når vi får det første målet, er vi vanskelig å stoppe, forteller Tripic.

Hylles av Mjelde og Opdal Sammen med kantkollega og hurttigtog Ernest Assante løp de Jan Jönssons menn i senk foran AaFKs egne fans. Nå hylles Tripic blant lagkameratene.

- Han har tilført laget noe helt nytt. I tospann med Assante får vi stor kontringsstyrke der fremme. Samtidig har Tripic også evnen til å gå inn i banen og gir dermed laget en ekstra dimensjon der, skryter Start-keeper Håkon Opdal.

Det er Mons Ivar Mjelde enig i.

- Tripic kan både gå på innsiden og utsiden av sidebacken. Han elsker å utfordre og har en veldig fin fot. Tripic gir laget vårt noe ekstra og er en viktig grunn til at årets Start-lag er sterkere og mer komplett, mener Start-treneren.

Stortrives i Start Selv er den tidligere Molde-spilleren glad for å være en del av sørlandsklubben.

- Jeg stortrives og har fått en rolle som passer meg perfekt. Det er flere likheter mellom hvordan Molde og Start spiller fotball, men også forskjeller. Molde er mer ballbesittende, mens Start er mer direkte, sammenligner Tripic.

Av fjorårets fire beste Tippeligalag, har Start allerede møtt tre av dem. I tillegg har gultrøyene spilt tre av sine fire kamper på bortebane.

Dette faktum gjør Starts sju poeng ekstra sterke.

- Både jeg og laget har fått en veldig god start på sesongen. Nå gjelder det å bygge videre på dette. Jeg gleder meg til fortsettelsen, for jeg har kjempestor tro på dette Start-laget, fortsetter teknikeren.

Om sesongen kan kulminere i medalje, vil 21-åringen imidlertid ikke spekulere i.

- Vi har et mål om å være på øvre halvdel, men medaljer skal vi ikke tenke på. I hvert fall ikke på dette tidspunktet av sesongen, avslutter Tripic.