ERFAREN ADVOKAT: Anders K. Németh. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
ERFAREN ADVOKAT: Anders K. Németh. Foto: Henning Bagger/Ritzau ScanpixVis mer

Anders K. Németh er Nicklas Bendtners advokat

Dette er stjerneadvokaten som skal få Bendtner ut av knipa

Bendtner nekter straffskyld etter at han skal ha slått en taxisjåfør i København natt til søndag.

Nicklas Bendtner (30) møtte norsk presse tirsdag ettermiddag. Han er siktet for vold mot en taxisjåfør etter en episode i København natt til søndag.

Den danske 30-åringen sto skolerett foran både klubb og et samlet norsk pressekorps. Han unngikk å fortelle detaljer fra natta, men bekreftet en hendelse, og beklaget til både klubben og fansen.

Advokaten opplyser at Bendtner nekter straffskyld i saken. Mannen som skal forsvare fotballstjerna, er ingen ringere enn Anders K. Németh.

Han er et kjent navn i Danmark. Ifølge BT har han nærmest spesialisert seg på saker som får stor medieoppmerksomhet.

NEKTER STRAFFSKYLD: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Rutinert

Anders K. Németh er sønnen til en annen profilert advokat, Karoly Nemeth. Han har tidligere hatt idrettsstjerner som Michael Rasmussen (dopingtatt syklist) og Peter Schmeichel på klientlista.

På sønn Némeths hjemmesider står det beskrevet at han er «en av Danmarks mest erfarne og respekterte forsvarere i saker om påstått økonomisk kriminalitet».

Németh har tidligere forsvart den kontroversielle politikeren Peter Brixtofte (V), i tillegg til å ha vært forsvarsadvokat i Stein Bagger-saken, som er en av dansk histories største bedragerisaker. Så seint som i forrige uke fikk han en av sine klienter frikjent i en voldssak, skriver BT.

Det var også Németh som representerte journalisten Henrik Qvortrup i Se&Hør-skandalen, der bladet drev ulovlig overvåkning av danske kjendisers kredittkort.

Det er altså liten tvil om at Bendtner har en rutinert mann på laget.

BEKLAGER: Nicklas Bendtner møtte pressen etter en voldelig hendelse natt til søndag. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Uheldig og ubehagelig

Det var søndag danske aviser skrev at Bendtner var involvert i en voldsepisode natt til søndag. Bendtner bekreftet dette på en pressekonferanse tirsdag. Han kaller hendelsen «uheldig» og «ubehagelig».

- Jeg kunne ikke i min villeste fantasi se for meg hvordan det skulle utvikle seg. Jeg beklager utfallet, sa Bendtner.

Han fortsetter:

- Alle jeg har delt garderobe med vet at jeg ikke er en voldsmann. Jeg tar vare på de som står meg nær - både på og utenfor banen. Det skjer mye spennende for RBK framover, jeg vil være med og bidra til at vi når målene denne sesongen. Jeg vil naturligvis ta alle forholdsregler så jeg ikke havner i en liknende situasjon igjen.

Taxiselskapet Dantaxi opplyste søndag at deres sjåfør lå på operasjonsbordet med brukket kjeve. De bekreftet da også at det var levert en anmeldelse.

Bendtner hevder at han handlet i selvforsvar. Kjæresten, Philine Roepstorff, publiserte mandag et lengre innlegg på sosiale medier der hun forsvarer Bendtner, og forklarer hendelsesforløpet fra sin side. Ifølge henne kastet sjåføren en flaske etter henne.

Taxisjåføren avviser derimot at han oppførte seg på en måte som ga Bendtner grunn til å slå.