- Dette er større enn å vinne Tippeligaen

Og Ingebrigt Steen Jensen kaller Stabæk «Norges beste klubblag».

(Dagbladet): Det var en tydelig rørt Steen Jensen som snakket med Dagbladet etter at opprykket var sikret på dramatisk vis i dag - sesongen etter at klubben rykket ned fra landets øverste divisjon.

- Jeg har fulgt dette laget siden 1970, og dette opprykket er uten tvil vår aller største bragd. Det er større enn både Tippeliga-gullet i 2008 og cupfinalen i 1998. At vi klarer å rykke opp med et så ungt lag, det yngste som har rykket opp i Tippeligaen, er helt utrolig.

Norges beste Og det var ikke bare gjennomsnittsalderen - seks spillere under 20 var på banen i går - som talte imot et Stabæk-opprykk. Fra stallen i 2011 er det bare Jørgen Hammer som er igjen, og i tillegg til å bygge opp et nytt lag med unggutter, har det siste året har vært preget av mye utenomsportslig oppmerksomhet rundt de blå fra Akershus.

- Vi blei pælma ut av Telenor Arena, vi har hatt en fæl rettssak hengende over oss, det har vært store kutt i budsjettet og vi har vært nødt til å si opp spillere, forteller Steen Jensen, og slår fast:

- Stabæk er i øyeblikket Norges beste fotballklubb. Damene våre vant serien og skal spille cupfinale, herrene våret rykker opp til Tippeligaen og andrelaget rykket opp til andredivisjon. Bak der har vi aldersbestemte lag som dominerer. Som klubblag er det ingen som er i nærheten av oss i Norge.

Takker Mjøndalen I nesten en time var det Hødd som var innehavere av andreplassen som gir direkte opprykk til Tippeligaen. Så steg Mads Stokkelien til værs og sendte Stabæk forbi sunnmøringene igjen. Hødd fikk to annullerte scoringer og treneren bortvist, før Mjøndalen snudde kampen og til slutt vant 3-1.

Da gjorde det ingenting at Bodø/Glimt utlignet.

- Vi har hatt marginer på vår side denne sesongen, og vi hadde det også i dag. Mjøndalen kommer nok til å være med i aftenbønnene mine så lenge jeg lever.

Bruntrøyene kan på sin side sende en stor takk til Vard Haugesund, som slo Bryne 5-3. Vegard Hansens menn møter dermed Hødd igjen til kvalik allerede seinere denne uka. Ranheim og HamKam møtes i den andre kvalifiseringskampen.

TØFT ÅR: Overgangssaken er bare noe av det som har stormet rundt Stabæk det siste året. Ingebrigt Steen Jensen var én av de som vitnet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TØFT ÅR: Overgangssaken er bare noe av det som har stormet rundt Stabæk det siste året. Ingebrigt Steen Jensen var én av de som vitnet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer