- Dette er superdeilig

Terese fra benken til helt da Norge gikk til VM-finalen.

PARIS (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 33-30.

Katrine Lunde Haraldsen og det norske forsvaret sleit med å få tak i tyskerne, og da spesielt Grit Jurack - som til slutt endte med 12 scoringer.

Da det gjensto 14 minutter av kampen ropte Marit Breivik på verdensmålvakten vår. Terese Pedersen kom inn. Stillingen var da 25-25. Terese klarte ikke forhindre at tyskerne tok ledelsen, men så slo hun til.

Norge overtok føringen og etter noen minutter skaffet jentene seg den lille luka som var bekreftelsen på at de hadde mest inne.


- Må utnytte tida jeg får

Dagbladet.no møtte en strålende fornøyd keeperhelt etter kampen. Hun har gjentatte ganger vist at hun er veldig sterk når hun kommer inn fra benken.


- Dette er bare superdeilig, roper hun i gangen under tribunene i Palais Omnisport i den franske hovedstaden.

Norge dro seieren i land i den høydramatiske semifinalen og er klare for søndagens finale mot Russland.

- Jeg er i en sånn posisjon på landslaget at jeg bare må ta den tida jeg får og gjøre det beste ut av det, sier Terese.


Satt og trippet

STORT INNHOPP: Terese Pedersen kom inn mot slutten av kampen og vartet opp med flere avgjørende redninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
STORT INNHOPP: Terese Pedersen kom inn mot slutten av kampen og vartet opp med flere avgjørende redninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Hun så fra benken at Grit Jurack holdt på å skyte den norske finaledrømmen i filler. Randers-målvakten var veldig klar for å komme inn.


- Jeg skal innrømme at jeg satt og trippet litt. Jeg vil jo spille mest mulig, sier hun.

Plutselig kom den beskjeden hun hadde ventet på, og hun løp ut foran over 13 000 tilskuere.

- Jeg rekker ikke tenke så mye, jeg gjør bare jobben min, sier hun beskjedent. Den jobben hun gjorde lørdag kveld var fantastisk. Hun plukket ned rundt halvparten av skuddene som gikk mellom stengene i de dramatiske sluttminuttene.Imponert over Terese

Katrine Lunde Haraldsen gledet seg etter kampen over semifinaletriumfen og det at lagvenninnen som steppet inn for inne leverte varene.

- Det er veldig gøy at hun kommer inn og er så god. Det har hun vist gjentatte ganger og det er imponerende, sier Katrine til Dagbladet.no.


- Var det et greit tidspunkt å bytte på?

- Dette er superdeilig

- Ja, det var egentlig ok. Jeg følte at jeg ikke fikk gjort det jeg skulle. På forhånd hadde hun både gledet og gruet seg til duellen med Viborg-venninne Grit Jurack. Denne kampen viste hvorfor hun gruet seg. - Grit fikk skyte altfor mye. Hun er veldig god og du kan vel si at hun vant duellen - men vi vant kampen og spiller i finalen, sier Katrine med et stort smil.


- God hver gang

Marit Breivik tenkte på å bytte inn Terese Pedersen i et par minutter før hun gjorde målvaktsendringen. - Vi tenke gjennom det et par angrep, og så byttet vi. Terese har vært god hver gang hun har kommet inn sånn, sier landslagssjefen. Terese Pedersen har bare spilt drøyt halvannen time dette mesterskapet, men har stort sett levert varene når hun har vært på banen.

Derfor kommer hun helt sikkert til å bli foretrukket foran Kari Aalvik Grimsbø i finalen. Men det er som andremålvakt, for Katrine Lunde Haraldsens posisjon som førstemålvakt er fortsatt ikke truet.Sørlandsjenta gleder seg stort til sin første VM-finale.

- Det kommer til å bli utrolig spennende og en veldig jevn kamp, sier Katrine.

PS! Terese Pedersen er nå den målvakten som har best redningsprosent i VM, med sine 47.

- Dette er superdeilig