Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er superstjernene Martin (16) må danke ut

- Hvem i alle dager skal sitte på benken.

STJERNEGALLERI: Dette er bare noen av stjernene martin Ødegaard må danke ut for å få spilletid. Fra venstre: Toni Kroos, Luka Modric, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Fotomontasje: Dagbladet
STJERNEGALLERI: Dette er bare noen av stjernene martin Ødegaard må danke ut for å få spilletid. Fra venstre: Toni Kroos, Luka Modric, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Fotomontasje: Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Sent i går kveld skrev VG at Martin Ødegaard er på plass i Madrid for å forhandle med de regjerende Champions League-mesterne Real Madrid. Avisa skriver at han skal ha blitt forespeilet en plass i A-lagstroppen hvor han er lovet spilletid og draktnummer 16.

Det betyr i så fall at han skal rett inn på A-laget til det spanske storlaget. Dersom 16-åringen får utgitt et draktnummer mellom 1-25, så får ikke unggutten lov til å spille for B-laget.

Ifølge Drammens Tidende kommer ikke Martin Ødegaard til å skrive under for den spanske storklubben i dag. Lokalavisen skriver at besøket i Madrid har vært planlagt en stund, og at det er siste del av 16-åringens klubbturné i Europa.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard kan være på vei til Real Madrid.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard kan være på vei til Real Madrid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

En «sentral kilde» opplyser til Drammens Tidende at familien Ødegaard ikke har bestemt seg for klubb ennå. Etter besøket i Madrid er det ventet at de vil ta avgjørelsen om hvilken klubb som blir neste stoppested for unggutten.

Knallhard kamp Dersom neste stoppested skulle bli Madrid, kan det bli en lang vei til spilletid for Ødegaard. Han vil i så fall måtte kjempe for en plass på laget med store navn som Toni Kroos, Luka Modric og Cristiano Ronaldo.

- Hvem i alle dager skal sitte på benken for at Martin skal få spille for Real Madrid, undrer C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- I Martins potensielle posisjoner har man navn som Luka Modric, Toni Kroos, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og andre. Så det er stor konkurranse allerede. Sami Khedira har nesten ikke spilt denne sesongen, riktignok litt pga skade, men han er også plassert på benken, sier Veland.

Stjernegalleri Martin Ødegaard kan bekle flere posisjoner på midtbanen, han har spilt både sentralt og høyre kant i Strømsgodset og på landslaget.

Real Madrids førsteellever fra midten og opp består som oftest av Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric, James Rodríguez, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema. Da har du i tillegg spillere som Asier Illarramendi, Isco og Sami Khedira på benken. Alle er etablerte stjerner. Og det er som regel slik Real Madrid opererer.

- Real Madrid er på en måte mer fremmed og mystisk for oss. De har ikke for vane å hente denne type profiler - såpass unge spillere fra et marked der de ikke har for vane å bevege seg i - inntill en retningsforandring (med unge og uprøvde spillere til A-stallen), det er bare noe de har gjort 5-6 ganger de siste ti årene, sier Veland.

Som likevel mener det er håp for spilleren som ikke finner seg til rette i den spanske klubben.

- Juan Mata og Roberto Soldado er blant spiller som har lykkes på klubbnivå i andre klubber, selv om det ikke fikk det helt til i Real Madrid, sier Veland.

Spillere Martin Ødegaard vil konkurrere med for å få spilletid i Real Madrid:

Cristiano Ronaldo: En beskrivelse av Ronaldo er for de fleste unødvendig. En av verdens beste spillere gjennom tidene. Har vunnet FIFA Ballon d'Or, og det meste som er å vinne i klubbene Real Madrid og Manchester United.

Gareth Bale: Etter en frynsete start i Tottenham vokste Bale til å bli en av verdens beste spillere. Ble verdens dyreste da han ble solgt til Real Madrid. Har gradvis spilt seg varm i Real Madrid-trøya. Scoret 22 mål i debutsesongen.

Toni Kroos: Ledet tyskland til VM-gull i sommer. Et rankingsystem kåret midtbanespilleren til den beste av samtlige spillere under mesterskapet. Han er veldig pasningsikker og flink til å finne lagkameratene i avgjørende øyeblikk.

Luka Modric: Signerte nylig ny kontrakt med klubben. Danner et fryktet midtbanepar med Toni Kroos. Var på årets lag i Champions League forrige sesong, og ble også kåret til den beste midtbanespilleren i La Liga.

James Rodríguez: VMs store stjerneskudd, hvor han fikk sitt definitive gjennombrudd. Ble mesterskapets toppscorer med seks mål på fem kamper. Var ønsket av flere store klubber, og valget falt på Real Madrid. Kostet hele 80 millioner euro.

Isco: Blir av mange sett på som arvtakeren etter Xavi og Andres Iniesta på det spanske landslaget. Har fått begrenset med spilletid i Real Madrid til tross for at han ofte scorer mål når han først er involvert. Scoret blant annet i Champions League-finalen mot rival Atlético Madrid.

Sami Khedira: Spilte flere kamper for Tyskland under VM, men ble skadet like før finalen. Har vært linket til flere storklubber grunnet lite spilletid i Real Madrid. Kjemper om en plass på laget med Toni Kroos og Luka Modric.

Asier Illarramendi: Real Madrid satte klubbrekord for en spansk spiller da de hentet Asier Illarramendi fra Real Sociedad. Den defensive midtbanespilleren var sterkt delaktig i at Real Sociedad kvalifiserte seg til Champions League for første gang på ti år i 2013.

Real Madrid møter Atlético Madrid i den spanske cupen i kveld. Du kan følge kampen i Dagbladets Fotballstudio.