Dette er Svindals gullresept før storslalåm-rennet

«Fritt fall»-henget blir nøkkelen.

ROLIG OPPLADNING: Aksel Lund Svindal trener på ergometersykkel ved Active Fitness i Garmisch Partenkirchen dagen etter han vant VM gull i superkombinasjonen under VM i alpint.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ROLIG OPPLADNING: Aksel Lund Svindal trener på ergometersykkel ved Active Fitness i Garmisch Partenkirchen dagen etter han vant VM gull i superkombinasjonen under VM i alpint. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel Lund Svindal har gullresepten klar før fredagens storslalåm.

- Det gjelder å være taktisk smart i «fritt fall»-henget, sier han til NTB.

Han har kjørt i storslalåmtraseen flere ganger allerede, for fredagens løype går i deler av traseen som ble brukt til både super G og utfor.

Svindal har vist at han behersker traseen. I utfordelen av kombinasjonen var han best av alle.

- Storslalåmrennet blir nok ganske likt super G-rennet, men farten blir selvsagt ikke så høy, sier Svindal.

Det har vært mye snakk om det høyre kneet hans etter det lange hoppet og harde nedslaget i utforrennet lørdag, men selv sier han at kneet ikke er noe problem, selv om det er litt sårt.

- Jeg har tatt mine forholdsregler og tar det litt rolig. Jeg kommer ikke til å stå på ski torsdag. Da blir det lett trening på ergometersykkel og litt annen trening i stedet, sier han.

Norge har to gode kort i storslalåm. Både Svindal og Kjetil Jansrud hører hjemme i det ypperste favorittsjiktet. Svindal har allerede vunnet et storslalåmrenn i verdenscupen i år, mens Jansrud har to annenplasser. I det siste rennet før VM var han bare 17 hundredeler fra seieren.

Is i magen - «Fritt fall»-partiet blir viktig. Det gjelder å ha klaff der, og det gjelder å ha is i magen på veien ut av dette partiet, for da flater det ut inn mot mål. Jeg vil si at traseen godt kan sammenlignes med den vi kjører i Sölden, for der er det også ganske bratt med et flatt parti på slutten, forteller Svindal.

Han har tidligere vunnet i Sölden, så hvis han har rett i at VM-traseen ligner, har Svindal all grunn til å være optimist før fredagens renn.

- Det gjelder å holde linjen inn mot mål i de flate partiene. Det vil være avgjørende viktig for å få suksess, mener han.

Han mener at begge franskmennene blir tøffe utfordrere, og da han vant rennet i Adelboden i begynnelsen av januar, delte han seieren Cyprien Richard. Amerikanske Ted Ligety og sveitsiske Carlo Janka kan også bli farlige sammen med østerrikeren Phillip Schörgerhofer, som vant det siste rennet i Hinterstoder før VM.

Fire gode muligheter Aksel Lund Svindal begynner å nærme seg slutten av sin VM-innsats for denne gangen. Han har bare storslalåmen igjen, og til nå står han med gull i superkombinasjonen, 5.-plass i utfor og utkjøring i super G.

- Før VM mente jeg vel at sjansene mine til å ta medalje var like stor i alle fire grenene, men dersom jeg ser tilbake på det som har skjedd tidligere i år, kan nok kanskje storslalåmen være den aller beste muligheten min.

- Jeg har vist at toppfarten min i storslalåm er høy, så sjansen bør absolutt være god, sier Svindal som står med fem OL- og VM-gull og ni medaljer totalt i internasjonale mesterskap før fredagens storslalåm.

Kjetil Jansrud, Truls Ove Karlsen og Leif Kristian Haugen skal også kjøre storslalåmrennet for Norge i Garmisch-Partenkirchen. Storslalåmen blir den eneste grenen i årets VM der Norge stiller med full kvote på fire løpere.

(NTB)