HERE WE GO AGAIN: Gareth Southgate og England har ikke spilt kvartfinale siden 2006. Den tapte de mot Portugal. Foto: NTB scanpix
HERE WE GO AGAIN: Gareth Southgate og England har ikke spilt kvartfinale siden 2006. Den tapte de mot Portugal. Foto: NTB scanpixVis mer

Dette er tallene England ikke vil se

England har tapt seks av åtte kvartfinaler i VM-historien. Trener Gareth Southgate (47) vil ikke at den vonde statistikken skal fortsette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

KAZAN (Dagbladet): England møter lørdag Sverige til gigantkamp på Samara Arena, cirka hundre mil øst for Moskva. Det handler om avansement til VM-semifinalen.

- Sverige kan bli verdensmester. Jeg sa det før VM, og jeg sier det nå også. De har hatt framganger som ingen trodde de skulle få, sier landslagspensjonist Zlatan Ibrahimovic, som møtte journalister i Los Angeles torsdag.

I England er de like sikre på at Southgate og hans menn har en rett linje til VM-finalen i Moskva søndag 15. juli. Men så var det dette med historien. Den har en tendens til å gjenta seg.

Dramatikk

England har spilt åtte kvartfinaler i VM. Seks har endt med tap. Seierne kom i 1966 og 1990. Til sammenlikning har Sverige spilt fem kvartfinaler. Fire er vunnet, og bronse for 24 år siden er beste plassering.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn