Dette er tidenes største spanske tv-øyeblikk

16 millioner så Fabregas\' straffe.

(Dagbladet.no): Aldri før har så mange spanjoler sett på tv som da Iker Casillas reddet to straffer og sendte Spania til EM-semifinale i går kveld.


Da Cesc Fabregas satte inn den avgjørende femtestraffen like før halv tolv jublet 15.922.000 spanske tilhengere hjemme foran TV-apparatet, og i snitt fulgte 15.372.000 seere straffesparkkonkurransen.

Det tilsvarer en markedsandel på nærmere 80 %.


EM-kvartfinalens straffekonk er dermed den mest sette TV-sendingen i Spania siden målingene begynte i 1992, skriver den spanske avisa AS.

Den tidligere rekorden tilhørte Melodi Grand Prix fra 2002, da Spania ble representert av sangerinnen Rosa i Tallinn.

Her i Norge fulgte 918.000 seere i snitt kvartfinaledramaet mellom Spania og Italia, melder NTB.

Avisene hyller Casillas og laget

Spanske medier er ikke overraskende fulle av hyllest til Luis Aragones\' mannskap etter at Italia-spøkelset ble ryddet av veien i går.

TIDENES TV-ØYEBLIKK: Cesc Fabregas\' spark fra ellevemeteren i går kveld er det mest sette i spansk TV-historie. Foto: AP/SCANPIX
TIDENES TV-ØYEBLIKK: Cesc Fabregas\' spark fra ellevemeteren i går kveld er det mest sette i spansk TV-historie. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Forbannelsen er brutt, skriver Marca med store overskriftsbokstaver på sine EM-sider, og hyller naturligvis den spanske keeperhelten.

«Med ett slag slo Casillas vekk alle spøkelsene som lå som en bør over landslaget. Spania er i semifinale og endelig ser vi mot framtiden», skriver Marca.

Konkurrentene i sportsavisen AS er også opptatt av at Spania endelig overvant italienerne.

«Historien endret seg den kvelden, kommer de til å si», skriver AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italienerne slakter Donadoni

Tonen i de italienske avisene er selvfølgelig en ganske annen. Flere av de store roper etter Roberto Donadonis hode på et fat, og ønsker seg i stedet Marcello Lippi tilbake som sjef.

«Donadoni er den perfekte synderen», skriker forsiden til La Stampa, ifølge NTB.

«Kapittelet om heltene i Berlin er nå definitivt avsluttet. Lippi er nærmere og nærmere smultringen igjen», skriver La Repubblica.

Dette er tidenes største spanske tv-øyeblikk

La Gazzetta dello Sports overskrift gir egentlig en grei oppsummering av den italienske mediemandagen.

«Alt er over», sukker den rosa avisen. «Donadonis æra som leder av de blå kom definitivt til sin slutt søndag kveld», slår avisen fast.

SLAKTES: Roberto Donadoni gis mye av skylden for at de italienske spillerne allerede har tatt flyet hjem til støvellandet.
HYLLES: Iker Casillas blir omtalt som «gud» etter strafferedningene mot Italia i går.