Dette er tiltakene som skal sikre verdenscup i Trondheim, Lillehammer og Vikersund

Lavere avsatser skal sikre verdenscuphopprenn i Trondheim og Lillehammer, mens man trolig må bruke gravemaskinen for å fornye bakkesertifikatet i Vikersund.

Arrangementssjef for hopplandslaget Ståle Villumstad forteller hva som skal til for at det blir verdenscup i Trondheim, Lillehammer og Vikersund i fremtiden. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Arrangementssjef for hopplandslaget Ståle Villumstad forteller hva som skal til for at det blir verdenscup i Trondheim, Lillehammer og Vikersund i fremtiden. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi ser ingen grunn til at det ikke skal bli Raw Air til vinteren, sier arrangementsansvarlig for hopp i Norges Skiforbund, Ståle Villumstad, til NTB.

Det slo ned som en bombe da FIS la fram sitt kalenderforslag forrige fredag. Lillehammer, Trondheim og Vikersund var bare oppført med stjerne. Forklaring: Ugyldige bakkesertifikat.

Hopper for langt

Nå har Villumstad fått oversikt over hvilke tiltak Det internasjonale skiforbundet (FIS) krever for å utstede gyldige sertifikat. Kun Holmenkollen slapp igjennom i forrige uke.

- Hovedgrunnen til at vi må endre bakkene er at hopperne hopper så bra på ski, sier Villumstad.

- I Trondheim hoppet man 148,5 meter fra avsats 1. Da har vi ikke noe mer å gå på, og dermed må vi bygge flere avsatser. Det tvinger samtidig fram en endring i sertifikatet. I Lillehammer var vi nede på gate 2, og også der må vi bygge flere avsatser. Dette er tiltak som vi vil sette i gang raskt. Det var noen andre mindre påpekninger, men også disse vil raskt bli fikset, utdyper Villumstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer