LITE POPULÆR: Tommy Høiland er den spillerens som motstandernes supportere liker minst. Det overrasker ikke Sandnes Ulf-spissen. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
LITE POPULÆR: Tommy Høiland er den spillerens som motstandernes supportere liker minst. Det overrasker ikke Sandnes Ulf-spissen. Foto: Kent Skibstad / NTB ScanpixVis mer

Dette er Tippeligaens mest forhatte spiller

Og han er ikke overrasket over det.

(Dagbladet): Neste helg braker det løs igjen når Tippeligasesongen 2013 sparkes i gang.

I den anledning har Dagbladet stilt ti spørsmål til supporterlederne til alle 16 klubber.

Et av spørsmålene er hvilken spiller på motstanderlaget de liker minst, og den som får klart mest stemmer er Sandnes Ulfs spiss Tommy Høiland.

23-åringen er selv ikke overrasket over at han er mislikt blant motstanderfansen.

- Det kan jeg tenke meg. Nå du er en person som sier meningen sin, kan det skje. Jeg er også en god spiller, og gode spillere blir ofte forhatt, sier han til Dagbladet.

- Arrogant og dårlig
Det er fire av 16 supporterledere som sier Høiland er den spilleren de liker minst i Tippeligaen.

- En arrogant og dårlig spiller, sier Arild Flesjå, leder for Haugesunds supportere.

- Han er Tippeligaens mest usympatiske spiller, mener Hønefoss' supporterleder Bjørn Egil Grefsrud.

- Alt annet enn ydmyk. Han kaster bort mye av talentet sitt på ting som ikke hører hjemme på en fotballbane. Han framstår litt uspiselig for oss supportere, sier Godsets leder Marius Paulsen Andreassen.

I tillegg til at Høiland ikke er overrasket over å bli kåret til Tippeligaens minst populære spiller, liker han å være mislikt. Det viser at han er i stand til å fyre opp både motstanderne og deres supportere.

- Jeg tar det som et kompliment. Å fyre opp andre er en del av gamet, og noe av det jeg liker best ved sporten, sier han.

- Mangler profiler Da Sandnes Ulf møtte Ullensaker/Kisa i Tippeligakvalifiseringen i fjor høst, simulerte spissen at han «pisset på» en motstander.

- Han venstrebacken irriterte meg, og har gått og snakket piss til meg hele tiden i disse to kampene. Det så ut som om han prøvde å skade meg gjennom hele kampen i dag, så det var et svar på det. Det var ikke noe til Ullensaker/Kisa, det var mer til han backen der, sa Høiland ifølge TV2 da.

Før årets Tippeligasesong mener flere eksperter at serien mangler profiler, og at det er fare for at det blir kjedelig når spillerne lirer av seg selvfølgeligheter i intervjuer.

Det er Høiland enig i.

- Ja, jeg mener folk ofte sier det de tror andre vil høre. Vi trenger flere profiler, sier han.

Vil score mer
Sandnes Ulf er et av lagene som tippes å rykke ned fra Tippeligaen denne sesongen. I fjor sikret de kvalikplass med et nødskrik, og hadde ingen problemer med å sikre ny kontrakt i møtene med Ullensaker/Kisa.

- Jeg synes vi har et sterkere lag enn i fjor, men vi hadde kanskje litt mer bredde i fjor. Kvalitetsmessig er vi forsterket. Vi satser på å komme høyere på tabellen enn i fjor, og holder vi oss skadefrie er det mulig, sier han.

- Hvilken plassering tipper du for dere?

- Jeg tipper vi kommer på 12. plass.

- Hvordan er din egen form før sesongstart?

- For min egen del føles det bra, og jeg har scoret sju mål på fem treningskamper. Vi er ubeseiret, så vi er i rute.

- Setter du deg mål for antall scoringer før sesongen.

- Jeg har sagt at jeg må score dobbelt så mye som sist sesong, så jeg håper på en åtte, ti mål, sier Høiland.