Dette er Tippeligaens vondeste fotballmatte

Kapteinenes rangering. Seks gressbaner på topp.

UPOPULÆR PLAST: AKA Arena på Hønefoss kommer dårligst ut, og klubben har ingen gladnyhet å komme med til dem som ønsker at kunstdekket skal skiftes. Her er Morten Berre i ferd med å ordne seg noen bremsesår. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UPOPULÆR PLAST: AKA Arena på Hønefoss kommer dårligst ut, og klubben har ingen gladnyhet å komme med til dem som ønsker at kunstdekket skal skiftes. Her er Morten Berre i ferd med å ordne seg noen bremsesår. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev torsdag, skal 120 av årets 240 tippeligakamper - altså halvparten - spilles på kunstgress. Det er ny rekord.

I fjor var tallet 85. Etter hver tippeligakamp i 2012 satte bortelagets kaptein en karakter på underlaget han nettopp hadde spilt på, fra 1 (dårligst) til 5 (best). Undersøkelsen var regissert av spillerorganisasjonen Niso.

Etter å ha regnet ut snittkarakterene, kom bekreftelsen:

Spillerne er klart mest glad i naturgress.

Tid og penger De seks fineste mattene i landet, ifølge 2012-kapteinene, hadde alle naturlig dekke. Aller mest behagelig å løpe rundt på, var Vålerengas og landslagets hjemmearena Ullevaal stadion.

- Det er ikke tvil om at det er blitt gjort mye riktig flere steder. Nummer to på lista var Lerkendal. Da skjønner man at det er mulig hvis man har god kompetanse, og bruker tid og penger på banen, sier Niso-leder Joachim Walltin.

- Samtidig ser vi at det er gressbaner som ikke har god kvalitet. Og spillerne vil heller ha en god kunstgressmatte enn en med dårlig gressunderlag. Men det kommer tydelig fram at de dårligste kunstgressbanene bør skiftes ut, og vi forventer at det må stilles skikkelige krav. For det er ikke sånn at disse dekkene holder topp kvalitet i årevis, sier fagforeningslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer