Dette er Tour de France-favoritten

Ifølge fjorårsvinneren.

Regjerende mester Alberto Contador mener Cadel Evans er favoritt til å vinne Tour de France i sommer.

Contador gikk til topps i etapperittet i fjor, men får ikke sjansen til å forsvare tittelen. Hans lag, Astana, er uønsket av arrangøren etter flere dopingskandaler.

Tidligere i år vant Contador Giro dItalia og det store målet for spanieren i år er å gå til topps i Spania rundt. Klarer han det, har han vunnet de tre store etapperittene.

Men det største må han følge fra TV-skjermen. Der er han nesten sikker på at han får se Cadel Evans i den gule trøya etter avslutningsetappen i Paris.

- Min store favoritt er Cadel Evans. Han er en solid rytter som kan avgjøre det på tempoetappene, sier Contador.

Evans har vist god form hittil i år, men får en tøff utfordrer i spanieren Alejandro Valverde, som nylig vant Dauphiné Libéré.

- Det kommer nok til å være en veldig åpen Tour, med Evans, Valverde og (Denis) Mentsjov som favorittene. Touren er det største rittet i verden, sier Alberto Contador.

(NTB)

TRONSKIFTE?: I fjor vant Alberto Contador Touren foran Cadel Evans. Nå tror fjorårsvinneren at Evans vinner i hans fravær. Foto: Bernard  Papon/AP
TRONSKIFTE?: I fjor vant Alberto Contador Touren foran Cadel Evans. Nå tror fjorårsvinneren at Evans vinner i hans fravær. Foto: Bernard Papon/AP Vis mer
Dette er Tour de France-favoritten