KAN FÅ FØLGER: Supporterdrapet, og den påfølgende banestormingen i Helsingborg, er tragisk for alle som er involvert i svensk fotball. Nå avventer alle opp til justisministeren hva reaksjonene på fotballbråket blir.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
KAN FÅ FØLGER: Supporterdrapet, og den påfølgende banestormingen i Helsingborg, er tragisk for alle som er involvert i svensk fotball. Nå avventer alle opp til justisministeren hva reaksjonene på fotballbråket blir.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpixVis mer

- Dette er tragisk for hele fotballfamilien

Supporterdrapet ryster Sverige.

(Dagbladet): Det offisielle Sverige er også i sjokk etter at serieåpningen mellom Helsingborg og Djurgården ble avbrutt og avlyst etter banestorming og supporterdrap i forkant av kampen i dag.

- Det har vil man ikke tro at kan hende, sier styreleder i det svenske fotballforbundet, Karl-Erik Nilsson til den svenske avisa Aftonbladet.

Nilsson er utrolig lei seg for at det som ser ut som et drap på en Djurgården-supporter på vei til serieåpningen markerer et nytt bunn-nivå blant svenske fotballsupportere.

Det er tolv år siden forrige supporterdrap i Sverige.

- Det er for tidlig å uttale seg om det som har hendt, men resultatet av hendelsen, at man skal dø på vei til en fotballopplevelse, gjør meg helt tom av forferdelse, sier Nilsson.

Ifølge akuttmottaket i Helsingborghar de også fått inn flere personer med skader i forbindelse med oppgjøret på Helsingborgs stadion, Olympia.

I tillegg til den drepte Djurgården-supporteren, ligger fire andre på sykehuset i Helsingborg.

- Vi vet ennå ikke hvor alvorlig skadd de er, sier pressetalsmannen for Region Skåne, Jimmy Gottfridsson.

Uanstendig kultur
Hendelsen får også gjenklang helt inn i de svenske regjeringskontorene. Den svenske justisministeren, Beatrice Ask, mener det er supporterkulturen i Sverige som er det store problemet.

- Klubbene må også på banen for å få på plass en anstendig supporterkultur. Det er ikke ok å delta i aktiviteter som leder til vold og bråk. Det har ingenting med verken fotball eller noen annen sport å gjøre, sier Ask til Aftonbladet.

Tragisk for alle
Drapet på den mannlige Djurgården-supporteren har rystet samtlige i Sverige i ettermiddag.

- Dette er tragisk, og ikke bare for Djurgården, men også for Helsingborg og hele fotballfamilien. Det eneste man kan håpe på i en så vanskelig og tung stund er at alle tar til fornuften og forstår hva dette betyr, både blant supporterne, klubbene og i Riksdagen, sier C Mores fotballekspert som var på plass i Helsingborg, Jens Fjellström.