Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er trist for norsk sykkel

Skuffet Hushovd dropper OL.

GIR FRA SEG PLASSEN: Thor Hushovd erkjenner at han ikke er i stand til å prestere på sitt beste under OL i London og gir fra seg plassen. Den går i stedet til Vegard Stake Laengen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIR FRA SEG PLASSEN: Thor Hushovd erkjenner at han ikke er i stand til å prestere på sitt beste under OL i London og gir fra seg plassen. Den går i stedet til Vegard Stake Laengen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd deltar - som ventet - ikke i OL. Det bekrefter Olympiatoppen i en pressemelding. Vegard Stake Laengen tar Hushovds plass på OL-laget.

Hushovd har hatt en tung sesong. Han slet med sykdom tidlig i sesongen, og kroppen har ikke kommet seg etter den. Han måtte bryte Giro d'Italia, og ga også fra seg plassen til Tour de France. I forrige uke trakk han seg også fra Polen Rundt.

- OL har vært et hovedmål for sesongen og med en løype som ville passet meg særdeles godt. Mitt fokus er at Norge skal ha et best mulig lag under landeveisrittet i London, og når kroppen ikke fungerer optimalt må jeg dessverre avstå. Jeg ønsker gutta lykke til i OL, sier sørlendingen.

Best for laget TV2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, sier til Dagbladet at han tror Hushovd og norges sykkelforbund ha gjort et riktig valg.

FÅR OL-PLASS: Vegard Stake Laengen overtar Thor Hushovds plass i London-OL. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
FÅR OL-PLASS: Vegard Stake Laengen overtar Thor Hushovds plass i London-OL. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

- Slik situasjonen er nå tror jeg det er best for det norske laget at han overlater plassen til noen andre. Han er rett og slett ikke i form, og klarer ikke å komme seg i form igjen. Det er hans første virkelig dårlige sesong som proff, og det er synd for jeg vet at han hadde store ambisjoner i forhold til OL, sier Kaggestad og legger til:

- Thor er utrolig målbevisst, og har pekt seg ut visse mål i karrieren sin. Et OL-gull hang høyt, og dette var hans siste sjanse. Det er veldig synd, sier Kaggestad til Dagbladet.

Sportssjef for det norske sykkelforbundet, Steffen Kjærgaard, sier det er trist for norsk sykkel at Hushovd ikke er med til London.

- Dette er trist for norsk sykkel og ikke minst for Thor selv da OL har en løype som er absolutt sammenlignbar med den i Geelong hvor han tok VM Gull i 2010, sier Kjærgaard.

Positiv til Stake Leangen Vegard Stake Laengen ble kalt inn som Hushovds erstatter. Gabriel Rasch var også et alternativ, men Kjærgaard valgt også Stake Laengen.

- Det er ikke et lett uttak for Kjærgaard. Stake Laengen har hatt en fin proffdebut, der han har vunnet ritt i sin første sesong. Steffen tar han nok med slik at han får erfaringen. «Gabba» (Rasch) har en helt annen rutine, og er en type rytter som pleier å kjøre bra i mesterskap i en hjelperytter-rolle. Men som sagt, det kan ikke ha vært lett å velge mellom de to, sier Kaggestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media