FORNØYD MED GRUPPA: U19-trener Pål Arne Johansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD MED GRUPPA: U19-trener Pål Arne Johansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Dette er U19-landslagets gruppe i EM-sluttspillet

Norge fikk en grei trekning til EM-sluttspillet for G19-lag og skal møte Finland, Portugal og Italia i gruppe A.

Norge fikk en grei trekning til EM-sluttspillet for G19-lag og skal møte Finland, Portugal og Italia i gruppe A.

- Jeg likte gruppen vi kom i. Vi møter Portugal i åpningskampen 16. juni. Laget vant U17-EM for to år siden, men det er et lag vi kan komme på talefot med. Spesielt under finske forhold på kunstgress, sier G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til NTB.

- Vi har jo også latt oss inspirere av G17-landslagets EM-innsats, der de slo Portugal i sin åpningskamp, sa Johansen.

- Tre dager senere blir det nordisk møte mot Finland. Finnene har jo fordel av hjemmebane, men jeg føler at selv om turneringen går på bortebane, så blir Vasa nesten som hjemme for oss også. Vi avslutter mot Italia 22. juni. Dem har vi sett mye av, og de vant sin gruppe knepent over Polen. De har en spiller i Gianluca Scamacca som scoret fem mål i EM-kvalifiseringen. Han må vi se opp for, men vi scoret hele 22 mål på seks kamper i kvalifiseringen, så de andre lagene skal nok få se opp for oss også. Moldes Erling Braut Håland scoret jo fem mål for oss i kvalifiseringen.

Slik blir gruppene:

Gruppe A: Finland, Portugal, Norge, Italia.

Gruppe B: Tyrkia, Ukraina, Frankrike, England.

England er tittelforsvarer i turneringen. Norge tok seg videre til EM-sluttspillet ved å beseire Tyskland og Skottland i kvalifiseringen. Det startet dårlig med 1-6-tap for Nederland i den første kampen, men senere ble det gruppeseier.

EM-sluttspillet er også europeisk kvalifisering for U20-VM. De to beste lagene i hver gruppe går til VM, mens gruppetreerne spiller en omkamp om den siste plassen.

- Å ta seg til U20-VM er et naturlig mål. Jeg har stor tro på semifinale, men vi har også en god sjanse hvis vi blir nummer tre i gruppen. Jeg tror vi skal få spille flere enn tre kamper under EM, sier G19-landslagstreneren.

Norge har ikke kvalifisert seg for noe U20-VM siden 1993. Laget spilte også i 1989-turneringen.

Oppladning mot Bolt

«Paco» skal allerede denne uken samle laget sitt. Det blir treningskamp mot Strømsgodset på Marienlyst 5. juni. Usain Bolt trener for tiden med Godset, og den pensjonerte sprinteren med verdensrekordene på 100 (9,58) og 200 meter (19,19) skal trolig spille i den kampen.

- Det er jo morsomt, det. Da får spillerne god trening mot raske menn. Finnene har jo en minst like rask mann i Serge Atakayi, sier G19-landslagssjefen.

- Det blir dessuten flott med ekstra mye folk og en positiv opplevelse for spillerne, sier Paco