VISSTE OM ADVARSELEN: Egil «Drillo» Olsen sier landslaget kommer til å følge UDs råd, uansett hva de blir. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET
VISSTE OM ADVARSELEN: Egil «Drillo» Olsen sier landslaget kommer til å følge UDs råd, uansett hva de blir. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADETVis mer

- Dette er ubehagelig

Amerikansk og norsk UD advarer mot terror i Bangkok, der Drillos landslag trener og spiller landskamper.

BANGKOK/OSLO (Dagbladet): Fuktighet og varme, overtråkk og ispose for MFK-stopper Vegard Forren.

Det var trolig Egil «Drillo» Olsens største bekymringer i Bangkok i ettermidddag, lokal tid.

Drillo: - Ubehagelig Så kom terroradvarselen fra USAs ambassade i byen; amerikanerne mener utenlandske terrorister kan være ute etter å gjennomføre angrep mot turistområder i Thailands hovedstad i nær framtid.

Drillo var allerede orientert om terrortrusselen da han selv fikk se advarselen på Dagbladets Iphone-skjerm, etter gjennomført økt ute på Rajamanga National Stadium.

Da hadde han snakket litt fotball med thailandsk presse, i overskyet vær og 30 grader.

- Jeg har fått nyss om meldingen, dette er jo ubehagelig. Vi vet det ikke er tomme trusler, det har vi sett i Oslo. Men vi må forholde oss til at vi er på spillerhotellet, trener og spiller kamper. Vi avventer beskjed fra norske myndigheter, sier Drillo til Dagbladet.

UD sitter i møte Men UD kommer ikke med noen spesifikke instrukser til landslaget. Isteden kom de i 13-tida med en advarsel til alle norske borgere i den thailandske hovedstaden.

- Vi har vurdert situasjonen fortløpende, og har nå oppdatert sikkerhetsinformasjonen for norske borgere i Bangkok, sier UDs pressevakt Frode O. Andersen til Dagbladet.

UDs oppdaterte sikkerhetsinformasjon gir i all hovedsak samme råd som USA gir sine borgere: Man frarådes å oppholde seg på steder der mange vestlige turister samles, oppfordres til å være på vakt og være oppmerksom på hensatte bager og pakker.

Departementet har imidlertid ikke utstedt noe reiseråd for Bangkok. Norske borgere advares dermed ikke mot å reise til byen.

Drillos menn spiller B-landskamp mot Danmark søndag, og skal gjennom ytterligere to kamper før hjemreise fra Bangkok neste søndag.

Planen er treninger hver dag, pluss kamper mot Thailand onsdag og Sør-Koreas OL-lag lørdag.

Bor utenfor sentrum Inntil videre er det en trøst for landslaget at de ikke har bosted i Bangkok sentrum eller i et turistområde.

- Vi er jo ikke amerikanere, og vi skal ikke på steder hvor det er mye turister ferdes. Vi er enten på spillerhotellet, trening eller kamp, sier Drillo.

DRIKKESTASJON: Landslaget trener i 30 grader i Bangkok. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET
DRIKKESTASJON: Landslaget trener i 30 grader i Bangkok. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET Vis mer

Thailandske myndigheter ble først orientert av amerikanerne, om at to terrorister har tatt seg inn i landet. Målet er å pågripe dem, raskest mulig.

USAs myndigheter tror ikke terrortrusselen er spesielt rettet mot amerikanske borgere og interesser.

Presseansvarlig Svein Graff sier til Dagbladet i ettermiddag at spillerne har fått informasjon om terrorfaren på et spillermøte.

- Vi har hatt en gjennomgang med støtteapparat og spillere, noen har fått bekymringstelefoner fra Norge, sier Graff.

Fortsatt vil NFF forholde seg til UDs anbefalinger, og har satt alle sosiale arrangementer utenfor hotellet på vent.

- Hvis noen av gutta har lyst til å gjøre noe på fritida må det avklares med støtteapparatet. Gutta tar dette med fatning og er ganske rolige. De synes det var fint å få oppdateringer, sier Graff til Dagbladet.