PROTESTERER: De ser sedvanlig blide ut her, men Therese Johaug og Marit Bjørgen likte dårlig å bli filmet nøye av tysk tv mens de skiftet etter løpet i går.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
PROTESTERER: De ser sedvanlig blide ut her, men Therese Johaug og Marit Bjørgen likte dårlig å bli filmet nøye av tysk tv mens de skiftet etter løpet i går. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Dette er ufint

Bjørgen og Johaug protesterer etter at tysk tv filmet dem skifte.

(Dagbladet): Den norske langrennsledelsen har protestert skarpt til FIS etter at et nærgående tysk tv-team filmet de norske skijentene i flere minutter mens de skiftet etter gårsdagens Tour de Ski-etappe.

Bildene viste de norske jentene i bar overkropp, og ble sendt ut både på storskjerm og hjem til folks tv-skjermer rundt om i verden.

- Det er ikke akkurat morsomt å få et kamera opp i ansiktet når vi står der og skifter. Men vi er vant til å vrenge av oss både her og der, så vi er ikke sjenert, men de burde spart oss for dette, sier Therese Johaug til NRK, og får støtte av lagvenninne Marit Bjørgen.

- Nå må vi sette krav til FIS om et telt i målområdet, men TV generelt bør ha mer skikk enn som så. Man må heller ha fokus på det som skjer i løpet enn halvnakne damer. Dette er ufint, mener Bjørgen.

Også tidligere har det vært krangel om tysk tvs filming av skiftesekvensene,og senest i 2005 reagerte de norske jentene mot kamerateamenes oppførsel.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at de håper FIS nå tar tak i problemet, og man ønsker seg enten et telt å skifte i, eventuelt at tv-teamene får klar beskjed.

Renndirektør i FIS, Jürg Capol, er også kritisk.

- Det er ikke vårt ønske at man filmer på dette tidspunktet. Jentene trenger tid til å slappe av og skifte, sier han til NRK.