Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er United best på i ligaen

Tallenes tale etter 23 runder.

 HOLDER PÅ BALLEN:  Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men ingen lag er flinkere til å holde på ballen enn Manchester United. Foto: NTB Scanpix.
HOLDER PÅ BALLEN: Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men ingen lag er flinkere til å holde på ballen enn Manchester United. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): 23 av 38 runder i Premier League er unnagjort. Sjokkerende nok er det Leicester som topper tabellen, før midtukerunden. Ved hjelp av tall fra Opta har vi funnet hvem og hvilke lag som har vært best så langt på både viktige og uviktige ting.

Mest ballbesittelse - Manchester United (56,3) Louis van Gaal har tatt ballbesittelsefotballen til det ekstreme. Så langt at fansen knapt klarer 90 minutter uten å gjespe.

En stil som er noe imot den moderne fotballen kanskje? 56,3 prosent i snitt overrasker vel ingen.

Beste pasninger - Arsenal (428,8 i snitt) Nå som korte pasninger med et høyt tempo har blitt «inn» i England, er det ingen som klager på Arsenals stil hvor man satser på å gå ballen i mål.

Likevel er det The Gunners som fortsatt spiller flest pasninger i ligaen, og de har den høyeste nøyaktigheten med 84,2 prosent. Det er 20 år siden Arsene Wenger innførte stilen i England, og klubben er fortsatt den beste til å spille slik!

Flest langballer - Watford (79,6 per kamp) Ingen slår mer langt enn Watford. 79,6 ganger per kamp slår klubben langt. 32,7 (41 prosent) av disse finner riktig mann.

Det betyr ikke at Watford slår langt i mangel på kvalitet. De lange ballene helt bevisst. Sanchez Flores har innført en stil hvor laget angriper som enhet. De lange ballene er for å overraske motstanderen.

Pluss at spissduoen Troy Deeney og Odion Ighalo har storspilt.

Best i lufta - Aston Villa Ingen lag har vunnet flere hodedueller enn Aston Villa. Birmingham-klubben har vunnet 23,1 i snitt per kamp.

Spissen Rudy Gestede skal tildeles mye av æren. Den 193 centimeter høye franskmannen vinner 6,2 i snitt per kamp - mer enn noen andre spiller. Stort sett etter Brad Guzans utspill.

Verste disiplinen - West Brom West Bromwich ligger helt nederst på FAs Fair Play-oversikt. 43 gule kort og tre røde har klubben hanket inn denne sesongen - til tross for at 14 klubber lager mer frispark enn dem (!).

Så er det ingen hemmelighet at WBA-forsvaret er litt eldre og treigere enn de fleste. Duoen Claudio Yacob og Chris Brunt har til sammen sørget for 13 gule kort.

Best taklinger - Liverpool Jürgen Klopps metoder har til gode å slå ut i full blomst, men tyskerens påvirking har for lengst kommet til syne. Ingen lag løper og takler mer enn de røde fra Beatles-byen. 23,1 taklinger per kamp har det blitt. Klopp er kjent for sitt aggressive press og det er nok hovedgrunnen.

Mest defensive involveringer - Leicester Ingen har stått bak flere defensive involveringer (blokkeringer, klareringer, gjenvinninger) enn Leicester.

Kombinerer vi taklinger og gjenvinninger leder Leicester med 44,2 i snitt. Claudio Ranieris modige og dristige tilnærming til spillet er det som skiller han mest fra forgjengeren.

N'Golo Kante står for 11,1 defensive involveringer per kamp. Det er mest i ligaen.

Mest kreativ - Manchester City Med en angrepsrekke verdt mer enn to milliarder, kommer det vel ikke som noen overraskelse at det er ligaens mest kreative lag. Ingen lag slår flere nøkkelpasninger (13,7) eller skyter mer (17,5) enn de lyseblå. 45 mål er også mest i ligaen.

 VINNER FLEST HODEDUELLER:  Aston Villas Rudy Gestede. Foto: NTB Scanpix.
VINNER FLEST HODEDUELLER: Aston Villas Rudy Gestede. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Raheem Sterling strekker forsvaret med sin fart, Kevin de Bruynes er livsfarlig når han trekker inn i banen, mens David Silva lurer seg inn i rom ingen andre ser. Sleng på Sergio Agüero i boksen så burde vel ligagullet ha blitt sikret allerede?

 DEFENSIV:  Ingen har stått bak flere defensive involveringer enn Leicester N'Golo Kante denne sesongen. Foto: NTB Scanpix.
DEFENSIV: Ingen har stått bak flere defensive involveringer enn Leicester N'Golo Kante denne sesongen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer