Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er United-legendenes reaksjon på spørsmål om laget er på vei til å bli som Liverpool

- Ikke gråt, Paul.

IKKE BEGEISTRET: Rio Ferdinand og Paul Scholes, som her fronter en United-trening for et par år siden, jobber som eksperter i britiske BT Sport. På spørsmål om Manchester United er på vei til å bli som Liverpool, la de begge ansiktet i hendene.
IKKE BEGEISTRET: Rio Ferdinand og Paul Scholes, som her fronter en United-trening for et par år siden, jobber som eksperter i britiske BT Sport. På spørsmål om Manchester United er på vei til å bli som Liverpool, la de begge ansiktet i hendene. Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-legendene Rio Ferdinand, Paul Scholes og Michael Owen var nådeløse i sin kritikk mot gamleklubben etter at de røk ut av Champions League i går kveld.

Ferdinand kalte det «flaut», Scholes «middelmådig».

De tre, som i går var på plass som eksperter i britiske BT Sports TV-sending, fikk spørsmål av programleder Gary Lineker om de trodde Manchester United var på vei til å bli som Liverpool. At de etter all den fenomenale suksessen er på vei ned i en bølgedal.

Reaksjonen Rio Ferdinand selv postet på Twitter viser hvor stort hjerte - iallefall de to førstnevnte - har for klubben. Og kanskje sier det litt om rivaliseringen mellom de to klubbene.

- Håper det ikke blir så ille Rio Ferdinand reagerte med å legge hodet i hendene. Paul Scholes tok seg til fjeset mens Lineker ba ham ikke gråte. Michael Owen, som spilte store deler av sin karriere i Liverpool, er den eneste som forholder seg rolig.

Styreleder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Skaar Viken, humrer av reaksjonene.

- La oss nå håpe at det ikke blir så ille, sier Viken til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er en veldig stor forskjell på Liverpool som klubb på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet og Manchester Uniteds situasjon nå. Og det er de økonomiske midlene United sitter med. Heldigvis for dem - men kanskje ikke for fotballen - er penger såpass viktig at jeg tror United kommer til å investere i det som trengs for å være et lag som  skal være med helt i teten, sier Viken.

Skuffet Viken medgir at skuffelsen er stor dagen etter at Manchester United røk ut av Champions League allerede i gruppespillet.- Skuffelsen er stor. United har hatt, på papiret, en enkel gruppe i Champions League. Det er en enkel gruppe der vi ni av ti ganger burde gått videre. Det er en nedtur, sier han.

Rio Ferdinand sier at det i hans tid rett og slett var flaut å spille Europa League.

- Da jeg spilte i laget, var det flaut å spille i Europa League. Da ville du ikke engang forlate huset og gå rundt i Manchester. Folk ville se på deg og tenke at du ikke er god nok, sette spørsmålstegn ved deg som individ og som del av et lag, sier Rio Ferdinand.

Men Viken tror likevel at United kommer til å gjøre en innsats i turneringen.

- United skal være med i Champions League, så enkelt er det. Verken for klubben eller fansen er Europa League viktig. Når lag som Molde ligger i potten, bør United på papiret være ganske mye bedre. Jeg blir ikke overrasket om vi ser et lag som prøver å komme langt, sier Viken.


 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media