Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Usain Bolts nyttårsforsetter

Under 19 sekunder på 200 meter.

 NYE VERDENSREKORDER:  Usain Bolt mener det er mulig å slå sine egne verdensrekorder på 100 og 200 meter. Han tror neste generasjon skal slite med rekorden hans, hvis han kommer under 19 sekunder på 200 meter.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYE VERDENSREKORDER: Usain Bolt mener det er mulig å slå sine egne verdensrekorder på 100 og 200 meter. Han tror neste generasjon skal slite med rekorden hans, hvis han kommer under 19 sekunder på 200 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Usain Bolt har ikke gjort sitt på friidrettsbanen. Blant hans nyttårsforsetter er å bli første mann som løper under 19 sekunder på 200 meter.

- Verdensrekorder er der for å slås. Jeg er sikker på at tidene på 100 og 200 meter kan forbedres, sier han til de tyske avisene General-Anzeiger og Kölnische Rundschau.

- Dersom jeg greier å komme under 19 sekunder på 200 meter, tror jeg den tiden vil bli vanskelig for neste generasjon å slå.

28-åringen har verdensrekorden på 100 meter med 9,58 og på 200 meter med 19,19.

Han sier i intervjuet at han vil holde seg til de to distansene. Tanker om å prøve seg i lengde er lagt bort.

- Jeg tenkte på det, men treneren min mener at faren for skader er for stor om jeg hopper lengde. Jeg kommer til å holde meg til sprint resten av karrieren, sa han.

Forrige sesong var han hemmet av en skade i foten. Da var han bare sesongens 15. beste 100-meterløper.

Kommende sesong peiler han seg inn mot VM i Beijing, der han får et gjensyn med stadion der han vant tre OL-gull i 2008.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media