Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er utrolig bittert

KIL klarte to bortemål mot Sarpsborg.

STARTET GODT: Øyvind Hoås spilte en veldig bra kamp for Sarpsborg og scorer her 1-0 målet. Men KIL slo tilbake og kampen endte 3-2, det gir Kongsvinger et godt utgangspunkt foran returkampen på torsdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
STARTET GODT: Øyvind Hoås spilte en veldig bra kamp for Sarpsborg og scorer her 1-0 målet. Men KIL slo tilbake og kampen endte 3-2, det gir Kongsvinger et godt utgangspunkt foran returkampen på torsdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Den første kvalifiseringskampen mellom Sarpsborg og Kongsvinger ble en veldig morsom opplevelse. Fem mål, to straffespark og én utvisning var fasiten i Sarpsborg.

Men etter å ha ligget under 2-0 og vært klart dårligst i første omgang, er det Kongsvinger som kan være mest fornøyd i kveld. Ikke minst fordi de nå har sikret seg to bortemål før returoppgjøret på Gjemselund torsdag.

Hjemmelaget best
Sarpsborg var klart best før pause på hjemmebane. Spesielt det første kvarteret dominerte de stort. Øyvind Hoås holdt nervene i sjakk da han fikk sjansen etter bare sju minutters spill, tok seg til til å vende rundt en KIL-forsvarer før han skjøt ballen i mål.

Resten av førsteomgangen var det også klar overvekt av sjanser til hjemmelaget, selv om Kongsvinger hang bedre med det siste kvarteret før pause.

Gjestenes største sjanse hadde Magnus Sylling Olsen med sin gode heading fra kort hold etter 40 minutter, men Heier redder.

KIL-spiller utvist
Andre omgang startet mye roligere med få sjanser. Men drøyt ti minutter etter pause ble Michael Røn felt innenfor 16-meteren og Sarpsborg får straffe. Bjørnar Johannessen var mannen som kunne gi Sarpsborg et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret, men han skjøt rett i tverrliggeren.

Martin Wiig ble en viktig mann i annen omgang. Etter 70 minutter blir han felt av Johan Nilsson-Guiomar som bakerste mann og KIL-spilleren måtte forlate banen. Ett minutt senere er Wiig der han skal - Breive slår en corner som Hansen stusser fram til Wiig, som putter inn 2-0 fra én meters hold.

Men Kongsvinger kom tilbake. Tom Nordlies tidligere elever fikk straffe ti minutter før full tid, etter holding i feltet. Olav Tuelo Johannesen satte straffen sikkert i nettmaskene.

VIKTIG SCORING: Edier Frejd jubler etter å ha redusert til 3-2. Sarpsborg-keeper Joacim Heier fortviler. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
VIKTIG SCORING: Edier Frejd jubler etter å ha redusert til 3-2. Sarpsborg-keeper Joacim Heier fortviler. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Videre med 1-0
Dermed hadde gjestene et svært godt utgangspunkt, men Joacim Jørgensen var våken på en retur like etter kalddusjen og prikket ballen i mål til 3-1. Det ble likevel bare ettmålsseier og to baklengsmål. Edier Frejd fikk så vidt lurt inn 2-3 etter mye rot i feltet.

- Det er utrolig bittert nå, iallfall når vi ble elleve mot ti og slapp inn to mål. Det er veldig surt, men vi ble for svake i presset, sa Øyvind Hoås, som spilte en veldig god kamp for hjemmelaget.

Sarsborg-trener Roar Johansen var en ganske glad mann etter første omgang, men skuffet etter kampslutt.

- Dette er veldig surt. Vi hadde mange sjanser vi ikke klarte å sette. Jeg tror vi kommer til å score mål i Kongsvinger, så får vi se om det blir nok, sa Johansen til NRK.

Kongsvinger er dermed opprykksklare hvis de vinner med ett mål på hjemmebane, så sant Sarpsborg ikke scorer mer enn to mål.

- Vi er langt under pari, dessverre, men sånn som kampen blir er det et godt resultat. Hjemme er vi bra nok til å vinne uten å slippe inn mål, sa KIL-trener Øyvind Eide til NRK.

Returoppgjøret på Gjemselund spilles tordag kveld. Vinneren sammenlagt er klar for tippeligaen i 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media