Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er utrolig bittert

Arvesen lå 20 mil i tet, stivnet i spurten og kom på 2. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kurt Asle Arvesen lå i tet i godt over 20 mil i ettermiddag, i endagsrittet Paris-Tours.

Det så ut som forspranget til Arvesen & Co. skulle bli spist opp mot slutten, men det endte i stedet i et spurtoppgjør mellom Arvesen og franskmannen Frederic Guesdon.

Arvesen stivnet de siste meterne, og klarte ikke kapre førsteplassen.- Jeg følte meg utrolig bra, men jeg tapte på grunn av en taktisk bommert. Jeg skulle lagt meg bak ham, sier Arvesen til Dagbladet.no.

- Blir bare verre

I fjor kom han på 2. plass i Tour de France, med knappes mulig margin.

- Det er utrolig bittert dette også. Like ille, for dette er et av de største endagersrittene, og jeg vet ikke når jeg får en slik sjanse igjen, sier Arvesen.

Dette var hans første pallplassering i et endagsritt i Pro Touren. Hans største seier i karrieren er en etappeseier i Giro d\'Italia fra 2003.

- Det kommer sikkert bare til å føles surere etter hvert, når jeg får sett rittet på video.

FORBANNET PÅ SEG SELV: Kurt Asle Arvesen var ikke fornøyd da han tråkket seg inn til 2. plass i Paris-Tours. Foto: EPA
FORBANNET PÅ SEG SELV: Kurt Asle Arvesen var ikke fornøyd da han tråkket seg inn til 2. plass i Paris-Tours. Foto: EPA Vis mer

Takker Arvesen

- Kurt er vanligvis en bedre spurter enn Guesdon, men vi har sett det tidligere i år også, at Kurt har en tendens til å stivne, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Noen kilometer før slutt merket Arvesen kjøret, og han holdt på å slippe Guesdon i en liten stigning. Han kjempet seg imidlertid fram igjen, og det var nok dette som førte til at nordmannen gikk tom på oppløpet.

Guesdon er takknemlig for Arvesens innsats.

- Jeg dro på i den siste stigningen, og heldigvis ble Arvesen etter hvert med, ellers hadde det nok ikke holdt inn. Den siste kilometeren var det bare taktikk. Jeg visste at han er rask, sier franskmannen ifølge Cycling News.

Kurt i slag

Kurt Asle Arvesen var i kjempeform i forkant av VM for to uker siden, og holdt følge hele veien. Men, heller ikke da hadde han krefter igjen i innspurten, og han endte på 13. plass.

I ettermiddag beviste han at formen er inntakt, selv om det ble tungt de siste meterne nå også.

image: - Dette er utrolig bittert

Arvesen var med i gruppa som tidlig i rittet stakk fra resten, og de fikk etter hvert en ledelse på rundt fire minutter. Men i et paddeflatt landskap er ikke dette mye.

I hvert fall ikke når de som jakter på dem er sultne spurtere, som siktet seg inn mot et heftig oppgjør på lange Avenue de Grammont i Tours.

I den gruppa satt blant annet Thor Hushovd, Stuart O\'Grady, Baden Cooke og Thomas Voeckler.

Tom Boonen og Erik Zabel (som vant i fjor og har tre seire i Paris-Tours) ble tidlig hektet av, lå håpløst langt bak - og ga seg åtte mil før mål.

Klarte ikke hente dem inn

Da det gjensto tre mil av endagsrittet lå Arvesen i tet sammen med Enrico Gasparotto, Kevin Van Impe, Christian Moreni og Frederic Guesdon.

De hadde da snaue 40 sekunder på en gruppe bak dem og to minutter på feltet til Hushovd & Co, som mot slutten fikk opp tempoet. De nærmet seg for hver kilometer, men de siste kilometerne klarte de ikke ta inn det siste forspranget.

- Jeg trodde de skulle klare å ta oss igjen, men skjønte etter hvert at dette kunne holde helt inn, sier Arvesen.

Arvesen og Guesdon holdt unna i teten, og sloss om seieren på oppløpet.

De ventet litt på hverandre, og ingen ville trekke opp spurten.

- Han er en gammel luring, og nektet å komme fram, sier Arvesen til Dagbladet.no

100 meter før målstreken tråkket Guesdon til og fikk Arvesen på hjul. Nordmannen klarte derimot ikke å komme seg forbi, og måtte ta til takke med andreplassen.

Arvesen skal etter planen sykle to ritt i Italia neste uke, men nå kan det hende sesongen er over for nordmannen. Han har slitt litt med akillesen, og må se an hvordan den er de neste dagene.

Thor Hushovd spurtet sammen med hovedfeltet, og kom på 4. plass - rett bak Stuart O\'Grady.

Tempoet i rittet var knallhardt, og rundt to tredjedeler av nesten 200 syklister brøt.

Flere store seire

Dette rittet var Thor Hushovds siste denne sesongen, et år med flere sterke triumfer av Grimstad-gutten.Han var raskest på prologe i Tour de France og syklet med ledertrøya i verdens tøffeste etapperitt. På avslutningsdagen vant han også den prestisjetunge sisteetappen.

I Spania rundt hadde han som mål å plukke etappeseire, men i starten ble det mange 2. plasser. Men han vant også en etappe og stakk til slutt av med den blågule poengtrøya.

I tillegg har han vunnet etapper i Dauphiné Libéré, Katalonia Rundt og Tirreno-Adriatico, samt klassikeren Gent-Wevelgem.

HENTET NESTEN INN TETEN: Thor Hushovd og hovedfeltet hentet nesten inn Arvesen & Co, men Grimstad-gutten endte på 4. plass. Her viser han muskler under Spania rundt.