Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er utrolig trist!

SYDNEY (Dagbladet.no): Idrettspresident Kjell O. Kran fikk sjokkbeskjeden om at Stian Grimseth var tatt i doping dagen etter at han landet i Sydney. - Dette er bare så utrolig trist for norsk idrett. En slik sak tar dessuten så mye oppmerksomhet og krefter fra de som skal lede den norske troppen, sier Kran til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som idrettspresident skal Kjell Kran marsjere inn på Stadion Australia foran 110 000 mennesker klokka 19 i kveld norsk tid. Det blir hans første OL som øverste leder av norsk idrett. Der skulle også Stian Grimseth gått. Han er en av de mest populære utøverne i den norske troppen med sitt smittende humør.

- Stian har vært maskoten vår, sa toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i går.

OLs åpningsdag er alltid en gledens dag før lekenes sportslige alvor setter inn, men ingen hjerter gleder seg i den norske troppen.

- Nei, det er trist og et hardt slag for oss, sier Kran.

- Er det ikke et paradoks at dette skjer med en norsk utøver ettersom Norge har gått i bresjen internasjonalt med sitt antidoping-arbeid?

- Det er kanskje derfor han blir tatt også. Vi har hyppige tester og Grimseth har jo blitt testet flere ganger tidligere i år, alltid med negativt resultat.

- Burde ikke Grimseth og hans støtteapparat ha vært mer bevisst hvilket kosttilskudd som brukes?

- Jeg vil ikke tro noe før jeg kjenner alle fakta.

Sammen med generalsekretær Ivar Egeberg hadde Kran i ettermiddag lokal tid et møte med Bjørge Stensbøl foran kveldens åpningsseremoni. Samtidig skal de hilse på utøvere og se seg rundt i OL-landsbyen.

- Har du fått hilse på Grimseth?

- Nei, vi har akkurat kommet. Vi ble forsinket på grunn av trafikkaos ut av byen, forteller Kran til Dagbladet.no.

Norges flaggbærer under åpningsseremonien, Vebjørn Rodal, ønsker overhodet ikke å kommentere dopingsaken som kom som et sjokk på hele den norske troppen.

SJOKKERT: - Trist og hardt slag, sier idrettspresident Kjell Kran.