Dette er utsikten fra VM-haugen

Tåka kan lette litt, men hopprennet blir ødelagt.

SER LITE: Sarah og Fredrik Bull ser ikke stort fra sin plass på VM-haugen i Holmenkollen. Det blir trolig litt bedre under stafetten, men enda verre under hopprennet i kveld.
SER LITE: Sarah og Fredrik Bull ser ikke stort fra sin plass på VM-haugen i Holmenkollen. Det blir trolig litt bedre under stafetten, men enda verre under hopprennet i kveld.Vis mer

Direkte 14.00: Følg stafetten direkte i vårt VM-studio

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Fredrik og Sarah Bull står på den gamle Gratishaugen i Holmenkollen. Den heter nå VM-haugen, for det er ikke lenger gratis å stå der.

Ekteparet har kommet fra Houston i USA og har betalt 800 kroner. De har gledet seg til stafetten som starter klokka 14. Det er bare ett problem.

De ser ikke noe.

- Ser ingenting Tåka ligger tett over Holmenkollen også i dag, og Meteorologisk institutt har bare delvis gode nyheter til dem som venter på at den skal lette.

- Vi ser ingenting, men håper det vil lette litt. Det kan se ut som sola kommer litt gjennom nå, så vi håper det blir bedre til stafetten begynner, sier Sarah og Fredrik.

Han er norsk og skal vise sin amerikanske kone Norge. Stafetten er det eneste de har tenkt til å se i VM. Eller får de sett den, vakthavende meteorolog Börje Johansson?

- Tåka kan være forbigående og det kan bli litt bedre under stafetten. Men i ettermiddag blir tåka tykkere igjen, sier Johansson til Dagbadet.

Må høre på hopprennet Det er dårlig nytt for dem som har billett til storbakkerennet.

- Det blir lite vind, så det blir nok hopping. Det er verre for tilskuerne, for det ser ut til å bli like mye tåke som det har vært på det verste tidligere, sier Johansson.

Tyske Ronny Höllrich bor i Stavanger og har tatt turen over til Oslo for å følge ettermiddagens hopprenn, som starter klokka 17. Sånn det ser ut nå må han kanskje nøye seg med å høre på rennet.

- Jeg ser jo ikke så mye nå, men det er fortsatt tidlig, så vi får håpe sola titter fram, sier han optimistisk.

Men sola kommer dessverre skikkelig først til helga.

- Det er garantert tåkefritt fra i morgen kveld, for da kommer det en ny luftmasse. Tidlig fredag vil det fortsatt være tåke, men vi håper den forsvinner i løpet av formiddagen. Lørdag og søndag blir det sol og pent, sier meteorologen.

GRÅTT HOPPRENN: Tyske Ronny Höllrich har kommet til Oslo for å se hopprenne. Trolig vil han og kjæresten bare kunne høre på det.
GRÅTT HOPPRENN: Tyske Ronny Höllrich har kommet til Oslo for å se hopprenne. Trolig vil han og kjæresten bare kunne høre på det. Vis mer