Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er vår mulighet. Når det er mulig neste gang blir opp til en annen generasjon å ta stilling til

Idrettspresidenten var glad etter OL-rapporten.

Tallknuserne regnet seg fram til nesten de samme tallene som folkene bak Oslos OL-søknad for 2022. Det gledet selvsagt blant annet idrettspresident Børre Rognlien, som mener at momentumet nå er perfekt for Oslo i kampen mot de andre søkerbyene.

Da tallknuserne overleverte rapporten til kulturminister Thorhild Widvey, så fikk hun og departementet et solid grunnlag for å ta stilling til en statsgaranti på 35,1 milliarder kroner.

I nettopenger vil gigantarrangementet koste det offentlige 21,7 milliarder kroner.

Rognliens kommentarer til rapporten som i dag ble lagt fram av Det Norske Veritas, ÅF Advansia og Samfunns- og Næringslivsforskning på oppdrag fra regjernigen, kan du se i videoen.

Han mener at 2022 er Norges mulighet til å få OL i overskuelig framtid. Blir det ikke da, så tror han det blir lenge til neste korsvei.

Der gir også Rødts partileder Bjørnar Moxnes sin begrunnelse på hvorfor han mener regjeringen må si nei til statsgarantien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling