TO PÅ PALLEN: Therese Johaug, som ble nummer to, gratulerer Kristin Størmer Steira med tredjeplassen i Tour de Ski.
TO PÅ PALLEN: Therese Johaug, som ble nummer to, gratulerer Kristin Størmer Steira med tredjeplassen i Tour de Ski.Vis mer

- Dette er veldig, veldig stort

Nå blir Kristin Størmer Steira norsk testpilot i OL-løypene.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Kristin Størmer Steira (31) har stafettgull fra både VM og OL og individuell medalje fra VM. Men hun manglet en pallplass i Tour de Ski, og i OL-sammenheng er hun «den evige firer» med fire individuelle fjerdeplasser.

I dag gjorde hun noe med Tour de Ski-statistikken, da hun trygget tredjeplassen i monsterbakken. Nå tar Steira grep også for å bryte den irriterende OL-statistikken.

- Viktig mentalt Som en av bare to VM-aktuelle jenter, den andre er Astrid Uhrenholdt Jacobsen, legger Steira inn en tur til prøve-OL i Sotsji.

- Jeg føler OL er enda litt viktigere enn VM. Etter forrige OL følte jeg at hvis jeg kunne gjort én ting bedre, var det å kunne gå løypene året før. Derfor har jeg lyst i år, sier Tana-jenta.

Og utdyper:

- Mentalt for den jobben jeg skal gjøre neste år, tror jeg det kan være veldig bra for min del å ha gått de løypene.

- Kan det gå på bekostning av VM-formen?

- Jeg føler ikke det, jeg fungerer best når jeg går mange renn.

- OL viktigere Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som gikk monsterbakken bedre enn noen gang før og ble nummer fem i Tour de Ski, tenker som Steira.

- OL er enda viktigere enn VM. Det er noe jeg har bestemt selv, men jeg tror landslagsledelsen synes det er fint at noen har lyst til å reise.  Det er jo bra at noen får testet løypa, og jeg har veldig lyst til å se hvordan det er, for å legge planen fram mot OL, sier Uhrenholdt Jacobsen.

For begge ble touren en bekreftelse på at VM-formen er i rute. Det opplever Steira som en lettelse.

- Det er veldig betryggende. Jeg var litt bekymret i starten av sesongen, i Gällivare, Kuusamo og forsåvidt Canmore, hvor det gikk bedre og bedre, men ikke løsnet helt. Jeg har fått bekreftet at formen kan være veldig bra på enkelte dager, sier hun.

Veldig deilig - Hvordan oppleves en tredjeplass i Tour de Ski for deg?

- Det er veldig, veldig stort. Jeg hadde som mål å forbedre femteplassen jeg hadde fra før. Å komme på pallen - endelig - det er veldig deilig, sier Kristin Størmer Steira til Dagbladet.