BARE MESSI OVER:  Bare Lionel Messi er verdt mer enn Eden Hazard, ifølge en rapport utarbeidet av International Centre for Sports. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB Scanpix.
BARE MESSI OVER: Bare Lionel Messi er verdt mer enn Eden Hazard, ifølge en rapport utarbeidet av International Centre for Sports. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB Scanpix.Vis mer

Dette er verdens 25 dyreste spillere

Og Bale-verdien har falt drastisk på to år.

(Dagbladet): Det er The International Centre for Sports Studies Football Observatory som kommer med verdisettingen.

Ikke overraskende er det Lionel Messi som topper lista. Argentineren som i år vant tre titler med Barcelona er verdsatt til mellom 2,2-2,4 millarder kroner.

Se lista over de 25 øverste i faktaboksen.

Gullballen ikke nok Mer overraskende er navnet som følger bak 27-åringen. Cristiano Ronaldo vant i 2014 Gullballen og scoret imponerende 48 ligamål for Real Madrid denne sesongen. Men foran han på lista finner vi en 173 centimeter høy belgier med navnet Eden Hazard.

Hazard førte Chelsea til ligagull i år og skulle han forsvinne fra London-klubben, må noen bla opp over 1,1 milliard for vingen.

Undersøkelsene tar for seg spillerens alder, lengde på kontrakt, spillernes prestasjoner og klubbens.

Hazard er seks år yngre enn Ronaldo, og har i tillegg en kontrakt som strekker seg to år lenger sammenliknet med Real-stjerna.

Bale til halv pris En annen ting som er verdt å merke seg er verdien til Gareth Bale. Waliseren ble verdens dyreste fotballspiller, da han for snart to år siden forlot Tottenham til fordel for Real Madrid.

Ifølge rapporten kan kjøpes for litt over halvparten av hva Real Madrid betalte.

Derimot må man bla opp mer, hvis man ønsker tjeneste til Tottenhams nåværende stjerneskudd, Harry Kane. Engelskmannen er verdsatt til mellom 477-525 millioner, noe som er 15. mest i verden.

Norden er også representert på lista ved danskenes Christian Eriksen, som er verdsatt til mellom 358-393 millioner.

De fleste av spillerne er på langtidskontrakter med sine kontrakter, og det blir sett på som lite sannsynlig at de skifter beite. Men en på lista har i lengre tid blitt koblet til en overgang.

Raheem Sterling har gjort seg upopulær hos Liverpool-fansen, og rivalen Manchester United er blant klubbene som nevnes som interesserte. Skal vi tro tallene fra CIES, må man ut med over 650 millioner for den talentfulle engelskmannens tjenester.