Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er verdens raskeste skøyteløper

Trønderen Eskil Ervik går for medalje i skøyte-VM i februar. Derfor lar han seg ikke skremme av tidene til amerikaneren Shani Davis på superisen i Salt Lake.

En snau måned før VM i Moskva satte Shani Davis i helga to nye verdensrekorder i det amerikanske VM-uttaket. I høyden i OL-byen fra 2002 smelte 22-åringen fra Chicago til med 1.43.33 på 1500 m. I tillegg satte VM-toeren fra i fjor ny verdensrekord sammenlagt etter å ha perset på både 500 m og 10 000 m.

-  Jeg vet at Shani Davis er en bra løper. Og det er ingen overraskelse at han går fort. Når det er varmt i hallen og isen er god i Salt Lake, ville noe annet vært en overraskelse, sier Eskil Ervik til Dagbladet.

Hører på mor

-  1500-meteren er kjempebra. Jeg er ikke så skremt over 5000-meteren. Da måtte han gått ned på 6.16- 6.17. 10 000-meteren er vanskelig å vurdere. Mens tida på 500-meteren ligger omtrent likt med vinnertida fra Heerenveen. Det er vanskelig å sammenlikne tidene fra Salt Lake og Heerenveen, påpeker femtemann fra helgas europamesterskap.

Shani Davis er en noe uvanlig skøyteløper. Gutten fra Chicago valgte bort basketballen for skøytene. Og har problemer med å trosse manageren og mora Cheries ønske om at han også skal gå kortbaneløp. Noe han for øvrig ikke akkurat er dårlig til. I de to siste World Cup-konkurransene står han med en 5. og en 7. plass.

-  Han er jo egentlig altfor stor til å gå kortbane. Men jeg tror han tjener på det på allround, sier Eskil Ervik om den 1,88 cm høye amerikaneren.

VM-miss

Verre for amerikanerne er det at verdensmester Chad Hedrick ble disket på 10 000-meteren etter at han glemte å veksle - og dermed ikke greide å kvalifisere seg til allround-VM i Moskva 5.- 6. februar. Men han fikk gå en ny 10 000-meter utenfor konkurranse - og gjorde det meget raskt.

-  Han må ha svimet av i høyden. Det er ikke det lureste jeg har hørt om. Det er begrenset hvor vanskelig det er å gå rett fram, og så til venstre, ler Ervik, som forsikrer at han sjøl aldri har gjort noe liknende.

Nå spekuleres det på om det amerikanske skøyteforbundet likevel vil la Hedrick dra til VM på bekostning av noen andre. Det tror ikke bursdagsbarnet Ervik (30 i dag).

-  Nå er ikke amerikanerne kjent for å være fleksible med uttak. Derfor skal jeg gjerne like å se at en av de kvalifiserte gir fra seg plassen, mener Ervik.

Hamar-løperen tror VM-medaljene da vil bli en kamp mellom de seks beste fra EM, pluss Shani Davis.

-  Er du blant de sju beste, så kjemper du om medalje. En må ha full klaff på alle fire distanser. Det er så jevnt at ei dårlig langside på 500-meter vil ødelegge, sier Ervik - som sjøl nettopp så EM-medaljen gå fløyten på den måten fredag ettermiddag.

RASKEST: Amerikaneren Shani Davis tok VM-sølv på Hamar i fjor. Etter at lagkompisen Chad Hedrick tabbet seg ut på helgas VM-uttak, blir 22-åringen en av de aller største favorittene i allround-VM.
NØKTERN: Eskil Ervik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media