Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er Wayne Rooney på sitt beste

Enighet om at Moyes skal ha mye av æren.

(Dagbladet): Før gårsdagens Champions League-kamp mot Leverkusen gjorde, David Moyes det klart at han ikke aktet å bruke enten Wayne Rooney eller Robin van Persie.

Han vil bruke dem sammen. Og så langt har det vært relativt god butikk for den nye Manchester United-sjefen.

Ni av tolv På sesongens første seks første kamper, har de to til sammen stått for ni av tolv scoringer (van Persie 6, Rooney 3). I tillegg har Rooney notert seg for tre målgivende pasninger.

At nederlenderen er farlig foran mål, kommer ikke som noen overraskelse, men Rooney har imponert de fleste med sitt spill så langt.

Manager David Moyes valgte å ta av 27-åringen med sju minutter igjen i går for å la ham kjenne på Old Traffords takknemlighet. Høyst fortjent ifølge sjefen selv.

- Han fortjente applausen han fikk. Innsatsen hans var fantastisk i kveld, sa Moyes.

- Rooney på sitt beste TV 2s Premier League-ekspert, Øyvind Alsaker, kjenner igjen den Wayne Rooney som har vært i aksjon i sesonginnledningen.

- Dette er Rooney på sitt beste. Han ser ut som han pleier å gjøre når han er god. Han har den vekten han skal ha, steget er bra og touchen sitter. Holder han et jevnt nivå i år, har United en fryktelig angrepskraft på topp, sier Alsaker til Dagbladet.

Rooney scoret i går sitt 200. mål for klubben han har vært i siden han var 18 år gammel. Med det blir han medlem i en eksklusiv klubb. Kun Sir Bobby Charlton, Denis Law og Jack Rowley har rundet 200 før ham. Med 50 mål til vil han bli klubbens mestscorende gjennom tidene. Alsaker tror ikke det er utenkelig.

- Tiden vil vise om han blir den klubblegenden han har anlegg for å bli, men han trenger i prinsippet ikke mer enn to-tre sesonger. Nå går vel kontrakten hans ut etter neste sesong, så jeg ser for meg at spekulasjonene om fremtiden begynner allerede etter nyttår, sier han.

Ære til Moyes Moyes har hele tiden vært klar på at Rooney forblir på Old Trafford, og det fikk han da også rett i. En sårt trengt personlig seier etter en middelmådig sommer på overgangsmarkedet.

200: Rooney feirer etter å ha scoret ett av sine to mål i går kveld mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Jon Super
200: Rooney feirer etter å ha scoret ett av sine to mål i går kveld mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Jeg tror så absolutt Moyes skal ha en god del av æren. Forholdet mellom Sir Alex Ferguson og Rooney var kjølig på slutten, og det var Moyes' oppgave å gi ham troen tilbake. Det virker som om Rooney har tatt utfordringen, og hele situasjonen virker å være godt håndert, sier Alsaker.

En ting er tillit fra manager og støtteapparat. Fansen er noe helt annet, men som Alsaker korrekt påpeker - så lenge du er i «klubben» så er du «en av oss».

- Det virker som om det kjærlighetsforholdet bygges opp igjen ganske raskt. Litt av hemmeligheten her er jo at Rooney aldri selv sa at han ville vekk i sommer. Da blir det lettere å «tilgi», avslutter han.

- Den Rooney vi er glade i Dag Langerød, redaktør for united.no, sier seg langt på vei enig med Alsaker i at Rooney har imponert i de første kampene.

- Han har vært bedre enn ventet og fryktet. Han minner mer om den Wayne Rooney vi er glade i - ikke han som frustrerte oss på tampen i fjor. Han viser nå igjen hvor viktig han kan være for klubben, sier Langerød til Dagbladet.

GAMLE VENNER: Både Alsaker og Langerød tror forholdet mellom Moyes og Rooney er bedre enn mange skal ha det til. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
GAMLE VENNER: Både Alsaker og Langerød tror forholdet mellom Moyes og Rooney er bedre enn mange skal ha det til. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Langerød tror også at Moyes skal ha en god del av æren for at Rooney har funnet tilbake til storformen, og sier samtidig at han tror forholdet mellom de to har vært godt hele veien.

- Jeg tror Rooney og Moyes har kommet godt overens. Moyes er mannen som ga Rooney sjansen på a-laget til Everton, og han vet hva som skal til for å få ham til å fungere.

Varierende tillit Vedrørende fansens tillit, tror Langerød at den er mer delt.

- Noen av tilhengerne har ikke jublet for ham siden han ba om en overgang i 2010, mens andre har litt vanskeligheter etter i sommer. Likevel opplever jeg at de aller fleste har vært positive hele veien. Man så det også da han kom inn mot Swansea, og det var før overgangsvinduet stengte og alt ennå var veldig usikkert. Jeg fryktet at de ville være hardere mot ham enn de har vært, avslutter han.

Og Manchester United kan trenge en Rooney i storslag. Neste onsdag venter Liverpool i Ligacupen, men først er det byrival Manchester City som skal ta imot de regjerende mesterne på Etihad på søndag.

VENDEPUNKT: Rooney ble linket til Chelsea i store deler av sommeren, men da de to lagene møttes på Old Trafford var det ingen som jobbet hardere enn 27-åringen fra Liverpool. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
VENDEPUNKT: Rooney ble linket til Chelsea i store deler av sommeren, men da de to lagene møttes på Old Trafford var det ingen som jobbet hardere enn 27-åringen fra Liverpool. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
MINNEVERDIG: 2-1-målet mot Manchester City i februar 2011, er kanskje det mest ikoniske av hans 200 mål for klubben. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
MINNEVERDIG: 2-1-målet mot Manchester City i februar 2011, er kanskje det mest ikoniske av hans 200 mål for klubben. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling