Dette er Wozniackis drømmefinale i EM

Favorittspilleren spiller i Liverpool.

HÅPER PÅ DANMARK OG POLEN: Caroline Wozniacki skal følge fotball-EM som starter fredag, og har Danmark og Polen som sine naturlige favorittlag. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA
HÅPER PÅ DANMARK OG POLEN: Caroline Wozniacki skal følge fotball-EM som starter fredag, og har Danmark og Polen som sine naturlige favorittlag. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABAVis mer

(Dagbladet): Tidligere verdensener i tennis, danske Caroline Wozniacki (21), skal følge fotball-EM tett. Det har vært et skuffende 2012 på tennisbanen, og hun har rast fra førstplass på verdensrankingen til nummer ni.

Nå gleder hun seg til EM, og har to lag hun skal heie på.

- Jeg føler meg mest dansk, fordi jeg er født og oppvokst i Danmark. Men mine foreldre er fra Polen, så det er klart at det er en del av meg som er polsk. Så jeg føler at det er to land jeg må holde med i EM. Jeg håper på en finale mellom Polen og Danmark, sier Wozniacki i et intervju med goal.com.

Den danske tennisspilleren er kjæreste med golf-esset Rory McIlroy, men er samtidig en ivrig fotball-supporter. Favorittlaget hennes er Liverpool, og hun er en nær venn av Liverpools danske midtstopper Daniel Agger.

- Daniel er en herlig fyr. Det er gøy å være i hans selskap, og han er en jordnær fyr. Vi snakker mye om fotball, og han er en nøkkelspiller for Danmark hvis han holder seg skadefri. Jeg støtter alltid dansker i andre sportsgrener, sier Wozniacki.

GOD VENN:  Daniel Agger er en nær venn av Caroline Wozniacki. Foto: EPA/ANDERS KJAERBYE
GOD VENN: Daniel Agger er en nær venn av Caroline Wozniacki. Foto: EPA/ANDERS KJAERBYE Vis mer

- Steven Gerrard er min aller største favoritt. Sammen med brasilianske Ronaldo, som var fantastisk, legger hun til.

Hun spilte selv fotball som ung, men valgte å prioritere tennis.

- Det var uungåelig. Min bror spiller fotball og faren min har også spilt. Det gjorde jeg også selv som barn, og jeg vokste opp med fotball. Min fasinasjon for spillet har bare vokst, sier tennisstjernen.

Selv om hun har en drøm om en dansk-polsk finale, forteller 21-åringen at hun er skeptisk.

- Danmark er i en veldig tøff pulje, med motstandere som Nederland, Tyskland og Portugal, så du kan være sikker på at det ikke blir noen kjedelige kamper, sier Wozniacki.