Hans Christer Holund 15km ski-VM 2021

Dette er X-faktor, Northug!

Hva er det som får Alexander Bolsjunov til å sprekke?

FULL STOPP: Aleksander Bolsjunov tapte 20 sekunder på en kilometer i møtet med de norske distanseløperne. Hvem snakket om X-faktor? Video: NRK / Særsland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TO kamerater stod og klemte hverandre i glede på stadion, bare noen minutter etter at verdens beste skiløper hadde mistet kreftene sine et eller annet sted i løssnøen oppe i åsene rundt alpebyen Oberstdorf.

Russeren kollapset, på VM-pallen på 15km fri var det tredobbelt norsk, og så var langrennssporten forandret.

Ikke fordi Norge vinner så mye igjen, men fordi dette var et løp som viste at hvem som helst gjennom å trene hardt og ærlig kan bli best i en av de mest brutale utholdenhetsidrettene.

Slik vennene Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger har trent i årevis i skauen rundt Oslo, og slik unge Harald Østberg Amundsen etter denne sensasjonelle bronsemedaljen kommer til å gjøre det i mange vintre framover.

Altså på samme vis som den russeren som kollapset i løssnøen i dag, snart kommer til å slå tilbake med å vinne like ærlig som våre skihelter.

Fordi sporten til slutt fant sin X-faktor.

HANS CHRISTER HOLUND snakket om en helt personlig endring i en rørende prat med Dagbladet rett etterpå om hva han takket for over mållinjen:

- Jeg tror det finnes noe mer. At det er noe større uten at jeg er så spesielt religiøs. Føler at jeg får hjelp underveis, sa han forsiktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer