FØLGER GODT MED: Paul Breitner «velger» tilsynelatende den kula som ender opp med å inneholde lappen det står Bayern München på. Det får internetts konspirasjonsteoretikere til å reagere.Skjermdump: Youtube
FØLGER GODT MED: Paul Breitner «velger» tilsynelatende den kula som ender opp med å inneholde lappen det står Bayern München på. Det får internetts konspirasjonsteoretikere til å reagere.Skjermdump: YoutubeVis mer

Dette falkeblikket fører til konspirasjonsteorier

Bayern-legende Breitner skaffet sin egen klubb drømmetrekning mot Basel.

(Dagbladet): - Det kunne vært verre, sa Bayern München-legende Paul Breitner etter å ha trukket sin egen klubb mot FC Basel da Champions League-åttedelsfinalene ble klare i forrige uke.

Skal man tro konspirasjonsteoretikerne på internett, ble det akkurat som Breitner bestemte seg for.

Videoen av trekningen har nemlig ført til spekulasjoner, noe som blant annet ble diskutert i Guardians fotballpodkast denne uka.

Se klippet her (fra 3.20 omtrent)

Falkeblikk
Basel var trukket ut allerede da Uefas representant hentet fram kulene med de mulige motstanderne, Inter, Real Madrid, Barcelona og Bayern Munchen, og la dem i bollen.

Måten Paul Breitner følger kulene med falkeblikk på - fra bollene som var merket med klubbnavn, til blandebollen - for så å tilsynelatende «velge» den kula som så viser seg å være Bayern München, får de mest konspirasjonskåte til å reagere.

- Det er en liten konspirasjonsteori som går rundt, om om at Paul Breitner - som Uefa i all sin visdom valgte til å trekke kulene - han er ansatt i Bayern og ambassadør for finalen - trakk Bayern med vilje da Basel var trukket allerede, sier Guardians Bundesliga-ekspert Raphael Honigstein.

- Hvis du ser klippet - Basel blir trukket først, og det er fire mulige motstandere. Du ser han andre fyren plukke opp de ballene og blande dem så vidt, og Breitner følger de ballene som en hauk hele veien, og svisj, så går han rett til en av dem, sier Honigstein humrende.

Ikke det smarteste
Paul Breitner er altså rådgiver i styret i Bayern München, og ambassadør for neste års Champions League-finale på nettopp Bayerns Allianz Arena.

Foreløpig er det bare internett som har brydd seg om det omtalte klippet, og ingen offisielle instanser har reagert på trekningen, som forøvrig fikk Breitner til å glise godt.

- Jeg håper bare at Uefa er smartere neste runde, hvis Bayern er med fortsatt, og velger en som litt mer nøytral enn Paul Breitner. Jeg syns ikke det er det smarteste valget, påpeker Raphael Honigstein.

Dette er selvfølgelig ikke første gang konspirasjonsteoriene rammer Uefa og Fifas fotballtrekninger, tidligere har det blitt antydet at forbundene har brukt kalde og varme kuler for å «rigge» sluttspillet.

Risikerer utestengelse
Noe langt mer håndfast som kan endre sammensetningen i åttedelsfinalene i årets Champions League er imidlertid Uefas mulige reaksjon mot sveitsisk fotball.

Sveits' fotballforbund har fått en frist til 13. januar til å frata Sion alle poeng i sveitsisk 1. divisjon. 

Bakgrunnen er at Sion hentet seks spillere i sommer på trass av at klubben hadde et overgangsforbud fra FIFA hengende over seg.
Følger ikke sveitserne opp anmodningen, vil landets fotballforbund automatisk bli utestengt fra 14. januar. En utestengelse vil medføre at Sveits ikke kan spille landskamp mot Argentina i februar, i tillegg kan ikke nevnte Basel spille mot Bayern München.
Skjer dette, noe som trolig er lite sannsynlig, har det blitt hevdet at Manchester United får Basels plass i sluttspillet, eventuelt at Bayern går rett til kvartfinale.