Dette får arrangøren til å drømme om 70 000 tilskuere i Tromsø

Sykkelfesten i nord fortsetter. Se bildeserie fra den tredje etappen av Arctic Race.

STOKMARKNES (Dagbladet): For tredje dag på rad stilte nordlendingene opp mannsterke for å heie fram ryttere som deltar i Arctic Race of Norway.

Selv om etappen mellom Svolvær og Stokmarknes endte med at Thor Hushovd måtte gi fra seg den blå sammenlagttrøya, er det ingen tvil om at mange av minnene fra etappen også ble skapt underveis.

Rytterne har både vært over seg over den vakre naturen de sykler gjennom, og ikke minst all støtten langs veien.

Også arrangør ASO, som står bak blant andre ritt som Tour de France, er imponert over det som har møtt de under tidenes første Arctic Race of Norway.

Drømmer om 70 000 tilskuere ASOs rittdirektør, Claude Rach, avslører at de absolutt ikke har senket ambisjonsnivået for rittet i årene som kommer.

Innen et par år ønsker Rach å ha en etappe med målgang i Tromsø. Og da drømmer han om å få se 70 000 tilskuere i byens sentrum.

- Når man har en by som Tromsø ville det vært idiotisk å ikke legge etapper dit. I løpet av to år blir det garantert en etappe til Tromsø, sier Rach til Dagbladet.

Rittdirektøren drømmer også om målgang på Nordkapp, og forteller at teamet fra ASO bruker dagene på å finne fram til nye flotte steder som kan vises til TV-seerne verden rundt.

Det er liten tvil om at Rach har latt seg imponere over Nord-Norge så langt.

- Så langt har det gått over all forventning. Naturen er helt fantastisk. Vi har oppdaget mange nye tilskuere og seere. Rett og slett truffet en bredere målgruppe, sier Claude Rach.

Se bildeserie fra den tredje etappen øverst i saken!

Bildene fra gårsdagens etappe kan du se her.