Dette får Chelsea-fansen til å rase mot Mourinho

- Det er tullete av klubben.

STORSPILLER I EVERTON: Evertons innleide Romelu Lukaku scoret to mål mot Newcastle mandag. Nå vil Chelsea-fansen ha spissen tilbake. Foto:   REUTERS/Darren Staples
STORSPILLER I EVERTON: Evertons innleide Romelu Lukaku scoret to mål mot Newcastle mandag. Nå vil Chelsea-fansen ha spissen tilbake. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Følg CL-kampene i fotballstudio fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Stortalentet Romelu Lukaku (20) herjet for Everton med to scoringer i 3-2-seieren mot Newcastle mandag kveld.

Den utlånte Chelsea-spissen har vist storform i Everton med tre mål på to kamper - og nå raser norske Chelsea-supportere.

- Det er endeløs frustrasjon rundt spissplassen i Chelsea og det er tullete av klubben å låne ut en spiller som Lukaku, sier Vidar Helseth, supporterleder i Chelsea.no til Dagbladet.

Han er langt fra fornøyd med starten på sesongen. Chelsea er fire poeng bak serieleder Arsenal i Premier League og tapte overraskende 1-2 hjemme mot Basel i Champions League-åpningen.

HERJET: Romelu Lukaku mot Newcastle-spillerne mandag kveld. Foto: AP Photo/Jon Super
HERJET: Romelu Lukaku mot Newcastle-spillerne mandag kveld. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Frustrasjonen rundt spillerne tar bort noe av gleden ved kampene og det sportslige har ikke vært bra de første ukene. Mye rot rundt spillere og talent som kastes bort er dessverre en gjenganger, sier Helseth.

- Mourinho har skylda Josè Mourinho ledet Chelsea til to seriegull fra 2004 til 2008 og gjorde comeback i klubben i sommer etter opphold i Inter og Real Madrid.

Supporterlederen mener portugiseren har misset på overgangene før sesongen.

- Jeg, og sikkert mange andre, er ikke fornøyd med måten Chelsea har spilt på. Mourinho snakket så mye om de unge og lovende spillerne i sommer. De har ikke blomstret eller blitt brukt nok. Chelsea har gitt bort så mye kvalitet de siste sesongene, deriblant Lukaku, sier Helseth.

Tidligere Chelsea-spiss og nåværende Liverpool-angriper Daniel Sturridge er toppscorer i Premier League.

Skrøt av Chelsea-angrep Everton-manager Roberto Martinez hyllet Lukaku etter oppvisningen mot Newcastle.

- I første omgang dominerte han. Han er sterk, kraftfull og teknikken er veldig god, sa Martinez ifølge Daily Mail.

Everton har bekreftet at Chelsea ikke har mulighet til å kalle Lukaku tilbake til London og at han derfor er Everton-spiller ut sesongen.

- De (Chelsea) har fenomenale spillere i angrep. Romelu er en spiller som fortsatt er i utvikling, men vi er glade for å ha ham i klubben, sier Martinez.

Den norske supporterlederen er uenig med Martinez.

- Vi hadde helt klart hatt brukt for Lukaku. Han er bedre enn alle spissene som er i klubben i dag. Verken Fernando Torres, Demba Ba eller Samuel Eto'o har samme talent og viser like god form, sier Helseth.

Nå håper Helseth at Lukaku blir toppscorer i Premier League.

- Ja, faktisk håper jeg at han scorer mye og blir toppscorer. Da får i alle fall Chelsea opp øynene og kanskje de innser hvilken tabbe de har gjort. Det hadde heller ikke gjort noe dersom Lukaku fikk spille for Everton mot Chelsea og scoret et par mål, sier han.

INGEN TILLIT: Chelsea-manager Jose Mourinho hadde ikke plass til Lukaku i troppen denne sesongen. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
INGEN TILLIT: Chelsea-manager Jose Mourinho hadde ikke plass til Lukaku i troppen denne sesongen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Chelsea møter Steaua til Champions League-kamp i Romania tirsdag kveld. London-laget er nærmest avhengig av et godt resultat etter fadesen på hjemmebane mot Basel.

- Det er helt avgjørende at Chelsea vinner og det bør Chelsea klare. Det har ikke gått på skinner i sesongstarten, men det finnes fortsatt mye potensial i laget. Derfor føler jeg meg relativt trygg på seier, sier Helseth.

SKUFFET: Supporterleder Vidar Helseth i Chelsea.no. Foto: Chelsea.no.
SKUFFET: Supporterleder Vidar Helseth i Chelsea.no. Foto: Chelsea.no. Vis mer