Dette får du aldri se igjen

BMC-seier i avslutningsrittet, Hushovd inn med hovedfeltet.

THOR HUSHOVD: Er ferdig som proffsyklist og blir aldri å se med et startnummer på ryggen igjen. (FOTO: REUTERS/Denis Balibouse)
THOR HUSHOVD: Er ferdig som proffsyklist og blir aldri å se med et startnummer på ryggen igjen. (FOTO: REUTERS/Denis Balibouse)Vis mer

Greg Van Avermaet vant kanskje Primus Classic Impanis-Van Petegem, men det er lagkameraten, Thor Hushovd, som får oppmerksomheten etter de 195,8 kilometerne mellom Brakel og Haagt i Belgia.  

Thor Hushovds siste ritt som proffsyklist er ferdig syklet.

- Det var en fin måte å si farvel på, sier Hushovd til Tv 2 like etter målgang i Haagt.  

- Avslutningen jeg ønsket
Han krysset den endelige målstreken sammen med hovedfeltet et snaut minutt bak gruppen til Van Avermaet. I etterkant sitter «Oksen fra Grimstad» igjen med blandete følelser.

- Det har vært veldig opp og ned i dag. I det ene øyeblikket har det vært vemodig og trist, men så gikk det fort opp en bakke. Da tenkte jeg det var bra jeg tok avgjørelsen om å slutte. Nå fikk jeg den avslutningen jeg ønsket. Resultatmessig gikk det ikke som jeg håpet, men jeg kan ikke bestille alt, fortsetter Hushovd overfor Tv 2.

Hushovd endte til slutt som nummer 48. Beste nordmann ble Sven Erik Bystrøm, som tidligere i høst signerte proffkontrakt med laget til Alexander Kristoff, med en 20. plass.

- Hvordan vil du oppsummere dine 15 år som proffsyklist?

- Jeg synes det har vært fantastisk bra år. Jeg har vunnet mange store sykkelritt, og tatt totalt mellom 80 og 90 seire. Det har vært tøft å være proffsyklist, men jeg er stolt over det har oppnådd, selv om det er noen resultater jeg føler at jeg mangler, sier Hushovd.

Riktig tid å gi seg
Det lille rittet i Belgia er langt fra Tour de France-sirkuset Hushovd lenge var en av hovedattraksjonene i. Men flere av Hushovds mange supportere hadde møtt opp med plakater for å hylle ham. Det samme gjorde det norske kontinentallaget, Team Øster Hus-ridley, som stilte med Hushovd-trøyer for anledningen.

- Det er vemodig at det nå er over. Flere av rytterne kom bort til meg underveis i rittet, takket meg for det jeg har gjort og ønsket meg lykke til med fremtiden, sa en følelsesladet Thor Hushovd til Fædrelandsvennen etter målgang i sitt aller siste ritt.

Men han er aldri i tvil om han har gjort riktig avgjørelse ved å legge sykkelen på hylla.

- Jeg klarte ikke å henge med de beste i dag, så det er ingen tvil om at jeg har gjort det rette valget med å legge opp, sier Hushovd videre.

Han har fått jobb som ambassør for Rema 1000 og gir snart ut biografi, ellers er Hushovd usikker på hva fremtiden bringer.

- Jeg er usikker på om jeg kommer til å savne media, det å være i søkelyset, sier den tidligere proffsyklisten til Fædrelandsvennen.