SVART OG HVITT: Det newzealandske rygby-landslaget kjører alltid haka-krigsdansen før kamper. Fotballgutta føler seg ikke fullt så skremmende.Foto: SCANPIX/AFP/BRENDON O'HAGAN
SVART OG HVITT: Det newzealandske rygby-landslaget kjører alltid haka-krigsdansen før kamper. Fotballgutta føler seg ikke fullt så skremmende.Foto: SCANPIX/AFP/BRENDON O'HAGANVis mer

Dette får du definitivt ikke se før New Zealand-kampen

- Tynne, hvite karer i Haka-dans? Skremmende..

||| • Følg New Zealand - Slovakia i VM-studio fra kl. 13.30!

(Dagbladet): Når du er det laget som kanskje levnes minst sjanser i VM, er det vel en god grunn til å ikke ta seg selv altfor seriøst.

Det gjør definitivt ikke New Zealand.

Med ett mesterskap under beltet fra før, som endte med tre tap og 2-12 i målforskjell i Spania i 1982, og playoff-seier over Bahrain som inngangsbillett til Sør-Afrika, er det vel også liten grunn til å bruse med fjærene.

Eller å gjøre den tradisjonelle haka-krigsdansen for den saks skyld, som rugby-laget All Blacks pleier å gjøre.

- Tynne, hvite folk i haka-dans? Veldig skremmende..., påpeker kaptein Ryan Nelsen, ifølge Guardian, i den lettbeinte tonen som preget gårsdagens pressekonferanse.

Trener med permanent
Nelsen selv var bare fire år da hans nåværende trener Ricki Herbert deltok for New Zealand for 28 år siden, og har heller ikke de helt fryktinngytende minnene fra det mesterskapet.

- Latterlige hårsveiser, sier Blackburn-stopperen.

- Og Herbert var den verste. Han hadde en fryktelig permanent, sier han.

Herbert selv husker best at han byttet drakt med selveste Socrates etter kampen, og innrømmer at drakta fortsatt har en hedersplass på veggen hjemme.

- Forhåpentligvis har han fortsatt min også, sier landslagssjefen tørt.

Sterke resultater i det siste
Likevel, selv om tonen er lett og forventningene lave, er det ingen grunn til å tro at «All Whites», som de kaller seg, kommer til å legge seg på rygg for noen av lagene i gruppe F.

Kiwiene viste kampgnisten senest i 1-0-seieren over Serbia for noen uker siden, et oppgjør som endte i kaos på tribunene, og med at Nemanja Vidic måtte gripe mikrofonen i et forsøk på å roe gemyttene blant serberne på tribunen.

IKKE SÅ ALVORLIGE: New Zealands trener Ricki Herbert og kaptein Ryan Nelsen vet å spøke, men lover alvor når Slovakia skal møtes i formiddag.Foto: SCANPIX/AP/NZPA/Ross Setford
IKKE SÅ ALVORLIGE: New Zealands trener Ricki Herbert og kaptein Ryan Nelsen vet å spøke, men lover alvor når Slovakia skal møtes i formiddag.Foto: SCANPIX/AP/NZPA/Ross Setford Vis mer

- Vi har bevist over de siste fem kampene at vi er til å regne med. Vi har et veldig godt lag, enkelt og greit, sier Ryan Nelsen, ifølge Independent.

- Vi har vist at vi kan kjempe med alle i alle faser av spillet, mener trener Ricki Herbert.

11 tap utenfor Oseania
Statistikken taler nok likevel mot New Zealand.

I turneringer utenfor Oseania står New Zealand med 11 tap og en uavgjort, og en målforskjell på 4-36. Da de besøkte Sør-Afrika i forbindelse med Confederations Cup i fjor, dro de hjem uten en eneste nettkjenning på tre kamper.

Men med selvironi og senkede skuldre, og en spiss som Shane Smeltz, som scoret åtte mål på syv kamper på vei til VM, kan kanskje alt skje denne gangen.

Vuvuzelaen bryr de seg hvertfall ikke om.

- Hvis det gjør at vi ikke hører Herbert, er det en velsignelse, fleiper Ryan Nelsen.

La New Vuvuzealand gjøre et forsøk, i det minste.

MÅLHÅPET: Shane Smeltz.Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas
MÅLHÅPET: Shane Smeltz.Foto: SCANPIX/AP/Paul Thomas Vis mer