Dette får du ikke se i verdenscupen

- Langrenn er en utholdenhetsidrett.

100 og 500 meter på ski får ikke innpass i langrennsverdenscupen, skriver Aftenposten.

- Det er rett og slett fordi vi må ta et valg. Langrennssporten er for liten til at vi vil dele den opp og konkurrere mot oss selv, slik det gjøres i friidrett, sier Vegard Ulvang til Aftenposten.

Tour de sprint
Han er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet. 6000 tilskuere fulgte mandagens sprintshow på Bislett stadion.

Det jobbes med å arrangere en Tour de Sprint i norske og skandinaviske byer. En slik sprintserie får ikke verdenscupstatus.

- Langrenn er en utholdenhetsidrett, og vi vil fortsatt ha løpere som kan vinne alt, slik som Northug, Dario Cologna og Marcus Hellner, sier Ulvang.

- Publikum digger det
Ludvig Søgnen Jensen satte to verdensrekorder mandag. Han vant showsprinten med vinnertiden 10,56 sekunder.

SJELDENT SYN: Petter Northug ble slått ut i 100 meter-semifinalen under sprintskishow i langrenn på Bislett i går kveld. Men du kommer ikke til å se ham gå slike renn i verdenscupen med det første. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Petter Northug ble slått ut i 100 meter-semifinalen under sprintskishow i langrenn på Bislett i går kveld. Men du kommer ikke til å se ham gå slike renn i verdenscupen med det første. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skjønner prioriteringene med tanke på at langrennsfamilien er liten, men jeg tror at renn som dette er framtiden for langrennssprint. Publikum digger det, sier Jensen til Aftenposten.

(NTB)