NRK mister rettighetene til langrenn

Dette får du ikke se på NRK lenger

NENT Group har ikke lagt en foreløpig plan for hva som går hvor ennå - og eventuelt på betalingskanaler.

TIL VIASAT OG TV 3: Fram til nå har du fått se Therese Johaug krysse mållinja i mesterskap og de aller fleste verdenscuprenn på NRK. Snart kommer det på en annen kanal. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TIL VIASAT OG TV 3: Fram til nå har du fått se Therese Johaug krysse mållinja i mesterskap og de aller fleste verdenscuprenn på NRK. Snart kommer det på en annen kanal. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NENT Group offentliggjorde torsdag morgen at de har kjøpt rettighetene til å vise vintersport fra Norden fra og med 2021. Avtalen strekker seg over fem år.

Det vil si at NRK, som i mange år har vært «vintersportens hjem» for norske TV-seere, mister store deler av sin rettighetspakke.

Dette vises fra 2021 på NENT Groups kanaler - Viaplay og TV 3 og de andre Viasat-kanalene, flere av dem betalingskanaler:

  • Verdenscupen i alpint
  • Verdenscupen i langrenn
  • Verdenscupen i skihopp
  • Verdenscupen i kombinert
  • Verdenscupen i snowboard
  • Verdenscupen i freestyle og freeski

- Skuffa

I tillegg vises VM i ovennevnte grener på samme sted.

- Vi er selvsagt skuffa over at vi ikke fikk rettighetene, men her er det så store penger at vi som allmennkringkaster ikke har muligheten til å bli med, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor til Dagbladet.

NRK mister imidlertid ikke alt av vinteridrettsrettigheter. Ifølge statskanalen selv mister de 40 prosent av vinterinnholdet. Fortsatt viser de for eksempel alt av skiskyting, der de har rettighetene fram til 2022.

De har også VM i skiflyging fram til 2024, alt av verdenscuprenn under FIS i Østerrike fram til 2024, og langløpscupen Ski Classics fram til 2026.

Ingen lovnad

Fra 2021 kommer altså vintersport til å sendes på NENT Groups kanaler - herunder blant annet Viasat, TV 3 og Viaplay. I tillegg har de betalingskanaler som Viasport og de andre sportskanalene.

Hva som kommer til å gå hvor - og eventuelt på betalkanal - har ikke kanalen fått lagt opp riktig ennå.

- I dag feirer vi de nye rettighetene og starter samtidig planleggingen mot 2021. Vi har høye ambisjoner, og ønsker å formidle vinteridretten på best mulig måte til det norske folk, sier administrerende direktør i NENT Norge, Vegard Drogseth, til Dagbladet.

Han opplyser at hva som sendes hvor på hvilke plattformer eller kanaler, er for tidlig å si.

- Vi ønsker at innholdet skal være så bredt tilgjengelig som mulig. Så må vi komme tilbake til hvordan vi konkret vil gjøre alt innholdet tilgjengelig, sier Drogseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer