Dette får fram villmannen i Emil Hegle Svendsen

Her er klippene han ser daglig under VM. - Jeg får frysninger.

DETTE TENNER SVENDSEN: Emil Hegle Svendsen benytter seg av YouTube til å fyre seg opp og hente motivasjon. Han bruker både Petter Northug, Rocky og filmen Gladiator. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT, REUTERS, AP Photo/Isaac Brekken og Erlend Aas / SCANPIX
DETTE TENNER SVENDSEN: Emil Hegle Svendsen benytter seg av YouTube til å fyre seg opp og hente motivasjon. Han bruker både Petter Northug, Rocky og filmen Gladiator. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT, REUTERS, AP Photo/Isaac Brekken og Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg skiskyting i studio fra klokka 13.30.

RUHPOLDING (Dagbladet): I dag går Emil Hegle Svendsen og de norske skiskytterne 15 kilometer fellesstart.

Helge Svendsen har allerede gull fra både herrestafetten og mixed stafett, og sølv fra sprinten.Nå jakter han ny medalje.

Under hele VM har Hegle Svendsen motivert seg selv ved å se på klipp av Rocky Balboa, Petter Northug og general Maximus Decimus Meridius fra filmen Gladiator.

- Jeg er på YouTube en gang om dagen i mesterskap. Det går i forskjellige klipp: Rocky, Northug, Gladiator. Godklippene som skaper god stemning. Og så vet jeg ikke om du har sett Any Given Sunday og den talen til Al Pacino? Den synes jeg er jævla kul. Da får jeg frysninger, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Talen til Al Pacino kan du se her.

Northug er favoritten Mange husker da Petter Northug parkerte Russland og Sverige og sikret gull på stafetten i ski-VM i Sapporo i 2007.

Spurten til Northug har Hegle Svendsen sett flere ganger bare under årets mesterskap.

- Favoritten er fra VM i Sapporo (2007), da Northug omtrent fikk 100 meters forsprang på 50 meter, he-he. Jeg tror nesten det er det beste han har gjort, slik jeg ser det, sier Hegle Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer