Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Dette får John Arne Riise til å rase: - Det er så dårlige dommere i Norge

John Arne Riise langet ut mot dommeren da gamleklubben AaFK så ut til å rakne mot Strømsgodset. Andreas Lie fikk imidlertid roet ned sunnmøringenes sinne.

Omdiskutert:  Keeper Andreas Lie fikk straffe imot etter denne situasjonen. Video: Eurosport Vis merVis mer Vis mer

(Dagbladet): På denne tiden i fjor gjorde John Arne Riise comeback i norsk fotball i hjembyen Ålesund. For snart nøyaktig ett år siden stjal han overskriftene da han skjelte ut dommeren og sparket i veggen for åpen mikrofon.

Nå har Liverpool-legenden lagt opp, men engasjementet er der fortsatt. Da han fulgte gamleklubben AaFK og lillebror Bjørn Helge Riise borte mot Strømsgodset i kveld, freste han igjen mot den norske dommstanden.

Denne gang var det Dag Vidar Hafsås som fikk høre det, etter at han ga drammenserne straffe i situasjonen hvor Marco Tagbajumi løp inn i AaFK-keeper Andreas Lie og falt.

- For en sinnssykt dårlig dommer. Straffe? Latterlig! Det er så dårlige dommere i Norge! freste Riise på Twitter.

  • Du kan se og bedømme situasjonen selv i videovinduet øverst.

- Det så billig ut. Det er hardt å dømme straffe der, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.

Også AaFKs sisteskanse var sterkt uenig i dommeravgjørelsen.

- Jeg synes ikke det er straffe. Jeg gjorde meg så liten jeg kunne, og han løp inni meg, sier Andreas Lie til Eurosport.

Dommer Hafsås har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Lies drømmekveld

Banens bestemann viste imidlertid fram sin største styrke på fotballbana i etterkant av den omdiskuterte straffesituasjonen: Refleksredningene på strek stoppet Marcus Pedersens straffespark.

- Jeg har studert hvordan Pedersen skyter straffer og gikk heldigvis riktig vei, forteller han.

Dermed reddet Lie sunnmøringenes første poeng i Eliteserien, mens hjemmelaget fra Drammen skuffet gikk glipp av seieren de så gjerne ville ha.

Der alt flyter for storfavoritten Rosenborg og kometen Sarpsborg 08 så langt, står det langt verre til for de øvrige medaljekandidatene.

Majoriteten av de norske storlagene har skuffet i sesonginnledningen. Vålerenga, Odd og Viking står med seks poeng til sammen etter tre serierunder. Heller ikke Strømsgodset har fått drømmestarten de har vært ute etter.

Kritikk mot Godset: - Ubegripelig

Drammenserne klarte ikke å revansjere 0-3-tapet mot Brann hjemme mot formsvake Aalesunds Fotballklubb i kveld. Godset-trener Tor Ole Skullerud har ikke fått sving på sakene så langt på Marienlyst, i sterk kontrast til da han vant «The Double» i sin forrige trenerjobb i Molde.

I Drammen avslørte Aalesund nok en gang de store defensive problemene til Godset, som ble kritisert både i sosiale medier og av Skulleruds tidligere kolleger i Eurosport.

- Ubegripelig, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim om Godsets forsvarsspill før pause.

Sunnmøringene var gode innledningsvis, langt bedre enn i sesongens to første seriekamper. AaFK skapte flere store sjanser og fikk også uttelling da toppscorer Mostafa Abdellaoue bredsidet inn Mikkel Kirkeskovs gode innlegg.

Rett før pause utliknet Marco Tagbajumi etter et innlegg fra Godsets venstreback Lars-Christopher Vilsvik. 12 minutter etter hvilen gikk Tagbajumi i bakken etter en duell med Andreas Lie og fikk - noe overraskende - straffespark.

Det reddet altså Lie. Pedersen fortvilte og ble byttet ut like etter til fordel for Tommy Høiland. Godset-spissen var illsint, og publikum kunne høre et brak da han forsvant inn i garderoben.

Helten Andreas Lie

Heller ikke Skullerud var i godt humør på sidelinjen. Hjemmelaget skjønte alvoret og satte i gang en sluttspurt mot Andreas Lie i AaFK-buret.

Kristoffer Tokstad, Jakob Glesnes, Henning Hauger og Tagbajumi var alle svært nær scoring, men Lie viste sin reaksjonsstyrke på strek. AaFKs sisteskanse hadde en av sine beste dager på jobb i Eliteserien.

- Forsvarsspillet og offerviljen i AaFKs forsvar har vært langt bedre i dag, konkluderte Eriksen.

Sunnmøringene tok sesongens første poeng, mens Godset står med fire poeng på tre kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media