PROVOSERTE: Christian Benteke og Mamadou Sakho utvekslet flere håndbevegelser etter Bentekes første scoring. Det ble oppfattet som en feiring. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
PROVOSERTE: Christian Benteke og Mamadou Sakho utvekslet flere håndbevegelser etter Bentekes første scoring. Det ble oppfattet som en feiring. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Dette får Liverpool-fansen til å se rødt: - Uprofesjonelt og respektløst

Mamadou Sakho (27) får kritikk etter gårsdagens kamp på Anfield.

(FourFourTwo): Mamadou Sakho (27) er utlån til Crystal Palace fra Liverpool denne sesongen, og fikk derfor ikke lov til å spille mot de røde på Anfield under 2-1-seieren i går.

Det hindret likevel ikke stopperkjempen i å sitte på innbytterbenken sammen med sine nye lagkamerater. Og da Christian Benteke nettet det første av to mål mot gamleklubben, gjorde Sakho noe som har provosert mange Liverpool-fans.

Benteke selv feiret ikke scoringen, av respekt for klubben hvor han tilbrakte én sesong. Kraftspissen ble stående stille mens han ble omringet av feirende lagkamerater.

Etterpå gikk han bort til Sakho som var på sidelinja, og duoen utvekslet noen håndbevegelser i ren Son Heung-min-stil. Det så ved første øyekast ut til å være en dårlig form for stein-saks-papir, men uansett hva det var så så det ikke bra ut, og i sosiale medier raste Liverpool-fansen.

Duoen utførte samme «handshake» etter kampen, men hovedpersonen mener det ikke lå noe spesielt bak.

- Da Christian scoret ble jeg sittende fordi jeg ville ikke feire av respekt for klubben jeg tilhører og fansen. Men da han kom bort til meg, reiste jeg meg og gjorde det vi alltid har gjort som venner, håndhilsingen vår, sier Sakho ifølge klubbens egen hjemmeside.

- Det lå ikke noe bak det, det var ikke noe annet å antyde. Bare venner som spiller for samme lag med samme mål, som er å få tre poeng i hver kamp for å sørge for at laget holder seg i Premier League. Dersom vi lå under 0-2 og Christian hadde redusert, ville vi gjort det samme om han kom bort til meg, sier Sakho.

Krangel

Sakho og Liverpool-manager Jürgen Klopp var ikke akkurat bestevenner fra før. Tyskeren gjorde det klart og tydelig at Sakho ikke var med i hans framtidsplaner lenge før han ble lånt ut til Palace i januar.

FEIRET: Sakho og Benteke feiret også etter kampen. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
FEIRET: Sakho og Benteke feiret også etter kampen. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Franskmannen var lenge fast stopper i Klopps mannskap, før han ble utestengt for å ha brukt et ulovlig stoff, en dom som seinere har blitt opphevet.

Sakho innrømmet også at han brøt klubbens regler da han kom for seint til oppkjøringen i USA. Det endte med at han ble sendt hjem fra treningsleiren. Seinere fikk han utløp for frustrasjonen på snapchat, noe som bare gjorde saken verre.

Det endte til slutt med at han ikke fikk noe spilletid for de røde, og ble sendt på utlån til Palace, som ønsker seg stopperen permanent.

Sakho har gjort sakene sine veldig bra etter utlånet til London-klubben, og det har blitt spekulert i om Klopp vil se mellom fingrene på det som har skjedd, særlig med tanke på forsvarsproblemene Liverpool har vist denne sesongen.

- Uprofesjonelt

Dersom Mamadou Sakho fortsatt har et håp om å spille for Liverpool igjen, kan han ha brent alle broer med oppførselen på Anfield i går.

«Sakhos Anfield-karriere er kanskje så godt som over etter krangelen med Klopp, men faktum er at han fortsatt er Liverpool-ansatt. Det var uprofesjonelt og respektløst - de samme feilene som førte til krangling med den tyske trenere forrige sommer», skriver Liverpool Echos James Pearce.

«Det bør ikke lenger være noen debatt rundt framtiden til Mamadou Sakho», skriver journalist Richard Buxton, som mener Liverpool-fansen fortjener mer fra en spiller som tidligere har kalt seg selv for «Scouse soldier».

«Det at han var cheerleader på motstanderbenken i en kamp han ikke hadde lov til å delta i var bisart for å si det mildt, men feiringen med Benteke var verre», skriver Buxton, som mener at Sakho har ødelagt alt håp om en retur til Anfield i sommer.

Det spørs om 27-åringen i det hele tatt har hatt noe levende håp. Det er det kun Jürgen Klopp som kan svare på.