Dette felte Rodgers: Luis Suarez og dårlig pengebruk

Var på vei til å bli udødeliggjort som Liverpool-trener.

SPARKET: Brendan Rodgers fikk i går sparken av Liverpool. Salget av Luis Suarez og dårlige innkjøp ble starten på den store nedturen.
Action Images via Reuters / Lee Smith
SPARKET: Brendan Rodgers fikk i går sparken av Liverpool. Salget av Luis Suarez og dårlige innkjøp ble starten på den store nedturen. Action Images via Reuters / Lee Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld - etter at Liverpool tok et sterkt bortepoeng i derbyet mot Everton - ble Brendan Rodgers sparket som Liverpool-manager.

Det kom ikke som noe stort sjokk, men for et drøyt år siden ville det vært helt utenkelig. Da holdt Rodgers på å lede Liverpool til seriegull i Premier League - en bragd som ville gitt Rodgers evig legendestatus i klubben.

Steven Gerrards mye omtalte tabbe mot Chelsea ødela imidlertid mye. Og da stjernespissen Luis Suarez dro til Barcelona etter 2013/14-sesongen, startet nedturen.

Suarez-pengene har ikke blitt forvaltet godt nok. Bomkjøp etter bomkjøp er trolig hovedårsaken til at Rodgers mistet jobben i går.

- Han rammes på mange måter av mange feilkjøp. Da Suarez forsvant, hentet han inn en rekke nye spillere. Ingen av dem innfridde, sier TV 2s Premier League-kommentar og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Bomkjøpene Spillere som Mario Balotelli, Rickie Lambert, Emre Can, Lazar Markovic og Divock Origi personifiserer Rodgers dårlige kjøp i sommervinduet hvor Liverpool tapte terreng til topplagene i Premier League.

Slik har det fortsatt i år. Nå har Liverpool-ledelsen fått nok.

- Jeg er ikke overrasket, men jeg er usikker på om det er er et riktig valg. Hadde ikke Gerrard gjort den tabben, kunne de blitt ligamestere og Rodgers hadde vært «untouchable», sier Alsaker.

- Liverpool er ikke langt bak tetlagene, så det er ingen krise poengmessig. At de velger å sparke ham nå, tror jeg betyr at de har en erstatter på vei, fortsetter han.

Tapt identitet Rodgers var på vei til å bygge noe stort i Liverpool. I den første sesongen så fansen konturene av noe svært spennende. Så kom klimakset da Liverpool tok sølv etter glimrende angrepsfotball, anført av trioen Suarez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling.

I ettertid har både Suarez og Sterling blitt solgt, mens Sturridge stort sett har vært skadet. Det har gått utover Rodgers filosofi.

- Hans identitet og verdier har forsvunnet. Liverpool er ikke til å kjenne igjen. Det taler for sparkingen, mener Alsaker.

Noen vil stusse på timingen etter et akseptabelt 1-1-resultat borte mot Everton. Nå spekuleres det i at Liverpool-ledelsen allerede har Rodgers' erstatter klar.

Klopp på vei inn? Jürgen Klopp er bookmakernes favoritt til å etterfølge Rodgers. Bosniske medier hevder at Klopp og hans bosniske assistent allerede har vært i møte med Liverpool.

- Klopp er det naturlige valget. Han er en entusiatisk og karismatisk trener som jeg tror kan passe bra inn på Anfield. Carlo Ancelotti er ledig på markedet og kan være en annen kandidat, tror Alsaker.

Han har ennå ikke klart å bestemme seg for hva han synes om sparkingen.

- Det som taler for sparkingen, er at Rodgers har mistet identitet sin. I starten spilte Liverpool etter hans filosofi og verdier, og det så lenge veldig bra ut. Men nå er ikke Liverpool til å kjenne igjen, mener Alsaker.

- På den andre siden: Hvordan begynte Alex Ferguson sin managerkarriere? Det er mange store managere som har trent tid. Jeg tror Rodgers har vokst på motgangen, så jeg tenker kanskje at han burde fått litt mer tid.

Majoriteten av Liverpool-fansen virker å være fornøyd med beslutningen, men Alsaker er mer usikker.

- Jeg synes det er litt trist, men jeg tror flertallet av Liverpool-supporterne har blitt lei av Rodgers. Jeg tror nyheten tas godt imot om de får en spennende erstatter på plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer