Sjakk-VM i New  York

Dette fikk Carlsen-leiren til å reagere. Etter nye diskusjoner blir omstridt kamera fjernet: - Ikke greit

I fem partier ble Magnus Carlsen og Sergej Karjakin filmet på bakrommet. Nå er det full stopp.

SLAPPET AV: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen la seg rett ned på sofaen på bakrommet midt under femte VM-parti. Nå blir bildene fra bakrommet stoppet.  Skjermdump: NRK
SLAPPET AV: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen la seg rett ned på sofaen på bakrommet midt under femte VM-parti. Nå blir bildene fra bakrommet stoppet.  Skjermdump: NRK

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Etter 25 minutters spill i det femte VM-partiet mellom Carlsen og den russiske utfordreren, Sergej Karjakin, forsvant Carlsen inn på pauserommet.

Nordmannen la seg langflat på sofaen. Bildene gikk direkte ut til TV-seerne, slik de hadde gjort de fire første partiene. Men så sa det brått stopp.

Carlsens manager Espen Agdestein sa han ba arrangørene om å stoppe det.

- Vi visste ikke at det ble vist til publikum. Før jeg vet hundre prosent sikkert at Magnus vet det, syns jeg ikke de skal vise bilder derfra, sa Agdestein torsdag kveld.

Fortsatt stopp

På pressekonferansen seinere på kvelden gjorde Magnus Carlsen det selv klart at han ikke brydde seg om kameraet på pauserommet. Sergej Karjakin rakk ikke svare før det ble stilt nye spørsmål fra salen i New York.

Dermed lurte flere på om kameraene skulle slås på igjen under dagens sjette parti.

Men fredag ble det likevel besluttet at det ikke skulle sendes TV-bilder derifra. Pressesjef for sjakk-VM, Andrew Murray-Watson, bekrefter overfor Dagbladet at det ikke vil bli TV-bilder fra spillernes bakrom i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer