- Dette fikser du, Sigurd

Om det så skulle regne tollekniver i bakken, er Espen Bredesen overbevist om at Sigurd Pettersen i dag kopierer sammenlagtseieren hans fra ti år tilbake.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Dette fikser Sigurd. I Garmisch var han kjempenervøs foran førstehoppet, men taklet presset og vant. Det gjør han i dag også, sier EM-, OL- og hoppukevinner Espen Bredesen til Dagbladet.

Kvalifisering i dag

I går falt det digre snøkjerringer i Paul Ausserleitner-bakken. Etter én treningsomgang sa arrangørene stopp. Kvalifiseringen ble utsatt til klokka 12 i dag. Deretter er det renn og forhåpentligvis ny norsk jubel.

- Jeg har kontroll og fikk en bra start i går med 124 meter. Selv om det var vanskelige forhold, ble det et helt greit treningshopp. I dag skal jeg fyre løs med alt jeg har, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Snøværet i går brydde han seg ikke om. I dag er det meldt bra vær i Bischofshofen.

- Nervøs

- Været får vi ikke gjort noe med. Men jeg blir nok litt nervøs i dag. Hele hoppuka er et stort kick. Selv skjerper jeg meg mest når jeg er nervøs. Det er verre med lampefeber, sier Sigurd Pettersen foran hoppukeavslutningen.

Han leder med 26,9 poeng på østerrikeren Martin Höllwarth, tåler et fall og har seieren i lomma. Vinner han, kan han kjøre fra bakken i en splitter ny svart Nissan x-trail diesel med 140 hestekrefter.

- Jeg skal i hvert fall selge meg dyrt. Og jeg har ikke tenkt å skuffe. Til det står det for mye på spill, sier Sigurd Pettersen.

Store utslag

Espen Bredesen mener det viktigste for hoppukekongen fra Rollag og Veggli er at han legger til side tankene om sammenlagtseier og holder fokus på oppgavene i tilløpet.

- Bommer du litt på hoppet, er det fort 20 meter. Sigurd er rolig og avbalansert og kommer til å greie jobben. Pengene interesserer ham ikke når han holder på. Det er viktig i den situasjonen han er i nå, sier Espen Bredesen.

Han mener førstehoppet i dag er veldig viktig.

- Spiser Höllwarth seg innpå i første omgang, kan det bety ekstra nerver. Da kan alt skje. Greier Sigurd å hoppe jevnt med østerrikeren eller øke, gir det ham enda mer selvtillit. Da er saken klar, sier Espen Bredesen.

Dårlig vær og sjanseseilas er aldri noen fordel for de beste.

- Jo finere vintervær i dag, desto større sjanse for at Sigurd tar en ny seier. Blir det vanskelige forhold, øker sjansene for at noen faller igjennom. Sigurd vet hva toppidrett er, og holder fokus på de rette tingene. Er det noen som kan takle presset, er det ham, sier Espen Bredesen.

Går det veien i dag, blir det niende gang en nordmann vinner hoppuka.

Kongerekka

Olaf B. Bjørnstad vant i 1953- 54, Toralf Engan i 1962- 63, Torgeir Brandtzæg i 1964- 65, Bjørn Wirkola i 1966- 67, 1967- 68 og 1968- 69, Ingolf Mork i 1971- 72 og Espen Bredesen i 1993- 94.

I Bischofshofen er det blitt 10 norske seirer: Halvor Næs (1953), Torbjørn Ruste (1955), Torbjørn Yggeseth (1963), Bjørn Wirkola (1965), Bjørn Wirkola (1967), Ingolf Mork (1971), Bjørn Wirkola (1972), Hroar Stjernen (1985), Espen Bredesen (1994) og Bjørn Einar Romøren (2003).

- Jeg gir alt, så får vi se hvor det ender, sier Sigurd Pettersen foran sitt livs viktigste hopprenn så langt i karrieren.

INNBITT I SNØDREVET: Sigurd Pettersen tar skiheisen etter det ene prøvehoppet han rakk i går, før været ble for ille. Han er optimist før dagens renn. - Jeg skal i hvert fall selge meg dyrt. Og jeg har ikke tenkt å skuffe. Til det står det for mye på spill, sier Pettersen til Dagbladet før det avgjørende hoppukerennet i Bischofshofen.