- Dette fikser vi

BRUSSEL (Dagbladet): - Spania er stor favoritt. Vi og jugoslavene får slåss om den andre plassen, sier Semb til Dagbladet, før TV-sportens Arne Scheie bryter inn: - Vi slår Jugoslavia, men se ikke bort fra at Norge vinner pulja.

Landslagssjef Nils Johan Semb er nøktern optimist etter at Norge trakk Spania, Jugoslavia og Slovenia i innledningsgruppa.

NRK-guru Scheie begrunner sin påstand slik:

- Norge slo Jugoslavia før EM i 1984. Siden da har vi blitt bedre, mens et delt Jugoslavia er betydelig svekket. Spania har en dårlig historie i mesterskap. Og det er en fordel å begynne med dem og avslutte med Slovenia.

Nils Johan Semb ser Scheies poeng, og er enig i at Norge har en god sjanse til å nå kvartfinalen.

- Spania var glimrende i kvalifiseringen og må regnes som det klart beste laget. Men selvsagt er det mulig å slå dem. Fra nivå tre er trolig Jugoslavia litt bedre enn Portugal, men innen EM vet jeg hvordan de skal slås. Slovenia kan ta poeng fra alle, men går neppe videre.

Landslagssjefen er glad Norge slapp den såkalte dødsgruppa med Nederland, Tsjekkia, Frankrike og Danmark. Men han ville heller byttet plass med Sverige og møtt Belgia, Tyrkia og Italia i gruppe B.

- Jeg hadde bare én betingelse før trekningen, og det var at vi slapp unna Nederland, sier Semb.

Frykter Norge

Spanias trener José Camacho var ikke spesielt fornøyd med å trekke Norge.

- Jeg vet akkurat hvor gode de er, og Norge er et lag jeg frykter. Gruppa blir jevn, og Spania er neppe større favoritter enn de andre, sier spanjolen.

- Det er fire jevne lag uten noen utpreget favoritt, sier Jugoslavias landslagssjef Vujadim Boskov.

- Selv om vi tapte for Norge i kvalifiseringa, føler vi oss ikke underlegne. Slovenia har også sjansen, sier lagets trener Srecko Katanec.

Feil tidspunkt

Norge åpner mot Spania i Rotterdam, fortsetter mot Jugoslavia i Liege og avslutter med Slovenia i Arnhem. Den første og siste kampen spilles klokka seks på kvelden. Oppgjøret mot Jugoslavia spilles 20.45. To ettermiddagskamper falt ikke helt i smak hos Nils Johan Semb. Han er heller ikke spesielt glad for at Norge spiller i tre forskjellige byer og dermed må benytte to forskjellige bosteder.

- Det blir i overkant med reising, sier Semb.

- Og på grunn av varmen ville jeg heller hatt kampene på sein kveldstid.

Derimot regner han med at landslaget takler bare to dagers pause mellom de to siste kampene.

- Englandproffene er vant til et slikt kjør, så jeg tror ikke problemet ligger her, sier Nils Johan Semb.

TROR PÅ NORGE: Landslagssjef Nils Johan Semb er nøktern optimist, mens NRK-guru Arne Scheie er sikker i sin sak. - Dette greier dere, sier han. Til venstre TV2s Ernst A. Lersveen.