- Dette fikser vi

VITORIA: Alavés-Rosenborg 1- 1. - Jeg så Dan Eggen stå inne i målet, og jeg visste at keeperen var på villspor. Det handlet bare om å heade ballen i hjørnet, sier Frode Johnsen. Og så gjorde han det. Og sendte Rosenborg inn i adventstida med et smil.

Frode Johnsens presise hodestøt på Morten Knutsens like nøyaktige crossball ble til RBK-spissens sjette europeiske mål denne høsten. Det er massivt og veldig imponerende. Og folk som skal score mål - og gjør det når det trengs - blir blide av sånt.

Veldig blide.

- Vi sa på forhånd at uavgjort ville være et bra resultat, sier Frode Johnsen til Dagbladet. - Nå har vi klart det. Og derfor bør vi fikse dette på Lerkendal.

- Det blir i hvert fall mye lettere etter 1- 1 her.

Nils Arne Eggen gikk rett inn i vente-land og første torsdag i advendt i går kveld. Det er da - 7. desember på Lerkendal - at Rosenborg skal ta seg til den fjerde runden i UEFA-cupen. Og RBK-treneren er optimistisk, akkurat som spillerne.

Og veldig glad.

Men:

- Jeg innrømmer at vi hadde litt flaks på slutten der, sier Eggen til Dagbladet. - De fikk et par feite sjanser de burde scoret på. Men Arni (Gautur Arason) var flink og gjorde målet mindre. Og så skjøt de utafor.

Mangler kamptrening

Sjansene Nils Arne Eggen snakker om var av den typen det egentlig ikke er lov til bomme på. Men Alavés-spillerne gjorde det - de bommet for nesten åpent mål. Men Frode Johnsen traff da bare Dan Eggen var igjen mellom de spanske målstengene.

Noen ganger er det lov til å ha flaks.

- Alavés er et lag vi bør slå, sier Nils Arne Eggen. Der har du forventningene foran hjemmekampen på Lerkendal. Men når det er sagt - Rosenborg lider av manglende matchtrening. Og det de får mot danske FC København til onsdag er ikke godt nok.

- Det er noe annet å spille treningskamp, sier Frode Johnsen. - Klart vi har et problem på det området. Men akkurat nå har vi så lyst til å gå videre at jeg tror vi klarer det. Det handler bare om å ta ut alt en gang til før ferien.

Dr. Jekyll i form

Morten Knutsen fikk en halvtime på venstrekanten og gjorde et lysende innhopp på Campo Municipal de Mendizorroza. Han viste den sida av seg sjøl Nils Arne Eggen kaller Dr. Jekyll.

- Han er sånn han Morten - Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Heldigvis var han Jekyll i kveld, sier RBK-treneren.

- Det stemte bra, sier Morten Knutsen til Dagbladet. - Jeg er fortsatt ustabil, men framgangen er klar. Og jeg føler sjøl at jeg har hevet meg i høst. Det har bare gått bedre og bedre.

Da Morten Knutsen kom inn mot Bayern München for tre uker siden, gjorde han årsbeste i RBK-drakta. I går lå han på samme nivå. Og da han jagde ballen og Alavés-keeper Herrera ut på bærtur, åpnet han målet for toppscorer Frode Johnsen.

Før han serverte ballen på et fat.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Morten Knutsen. - Det er en god følelse å få det til i en så viktig kamp som denne.

Lukten av god jul

- Jeg må gjøre alle oppmerksomme på at Alaves ikke har vunnet en hjemmekamp så langt i UEFA-cupen, sier Nils Arne Eggen. - Likevel er de i tredje runde. Men Lerkendal er nå Lerkendal da - det er der vi trives best.

- Vi skal glede oss inn i adventstida vi - det skal bli bare fint å vente på returkampen.

Deretter skal det bli en god RBK-jul.

<B>STERK :</B>Frode Johnsen fortsetter å imponere i Europa. I går signerte han sin sjette scoring.
KOM TIL KORT: Dan Eggen forsøkte å stoppe Frode Johnsen, men måtte slippe ham forbi.